tko

Svim stanarima BIOS-a pruža se: organizacijska i  savjetodavna pomoć, subvencionirani zakup poslovnog prostora (od 10,00 kn + pdv / m2 u prvoj godini na 5 godina za proizvodnju ili 3 godine za uslugu vezanu uz proizvodnju), edukacija, izlaganje na sajmovima u zemlji i inozemstvu, administrativne usluge, marketing, pomoć pri  pronalaženju financijskih sredstava…

tko

Poduzetnički inkubator BIOS d.o.o. osnovan je ciljem podupiranja razvoja malog i srednjeg poduzetništva. Pružanjem poslovnih, tehničkih i obrazovnih usluga uz povoljan zakup poslovnog prostora stvoreno je poslovno okruženje u kojem poduzetnici početnici imaju adekvatne uvjete za rast i razvoj. Vlasnik Poduzetničkog inkubatora BIOS d.o.o. je Grad Osijek.

tko

Ukoliko ste poduzetnik početnik koji se bavi proizvodnjom ili uslužnom djelatnošću vezanom uz proizvodnju, posjetite nas u Strossmayerovoj 341 u Osijeku ili nas nazovite na 031/20-99-55. Za prijem u BIOS neophodno je popuniti prijavu i dostaviti poslovni plan (ukoliko ga nemate, pomoći ćemo vam da ga izradite). Odluku o ulasku u BIOS donosi odbor poduzetničkog inkubatora.

tko

Program je namijenjen poduzetnicima početnicima i onima čija poduzeća djeluju do godinu dana, a bave se ili imaju namjeru baviti se proizvodnjom ili uslužnom djelatnošću vezanom uz proizvodnju. Navedena poduzeća trebaju posjedovati potencijal za razvoj i mogućnost zapošljavanja novih djelatnika.

Što?
Tko?
Kako?
Za koga?

Novosti

Održana početna konferencija projekta "Poduzetnički inkubator i akcelerator Antunovac"

Danas, 13.10.2017., u prostorijama Hrvatske gospodarske komore u Osijeku se održala početna konferencija projekta "Poduzetnički inkubator i akcelerator Antunovac". 

Pozdravne govore održali su Davor Tubanjski - općinski načelnik Općine Antunovac, Ivan Anušić - župan Osječko-baranjske županije, Zoran Kovačević - predstavnik Hrvatske gospodarske komore, dr. sc. Stjepan Ribić - predsjednik Uprave Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje d.o.o.

NAJAVA: Nacionalno natjecanje "Ideje iz Europe", Zagreb, 16.10.2017.

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta i Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) organiziraju 16. listopada 2017. godine Nacionalnu selekciju najboljih poduzetničkih ideja u hotelu Sheraton, Kneza Borne 2, u Zagrebu.

Dani regionalnoga razvoja i EU fondova u Šibeniku

U Šibeniku se od 05.-07.10.2017. održavaju Dani regionalnoga razvoja i EU fondova. Sudionike konferencije pozdravili su Gabrijela Žalac - ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Branko Baričević - voditelj Predstavništva Europske komisije u Republike Hrvatske, Željko Burić - gradonačelnik Grada Šibenika, Goran Pauk - župan Šibensko-kninske županije te Martina Dalić - potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Edukacija za korisnike bespovratnih sredstava u okviru Poziva Razvoj poslovne infrastrukture

Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU) trenutno u Zagrebu provodi uvodnu edukaciju za korisnike bespovratnih sredstava u okviru Poziva Razvoj poslovne infrastrukture.

Kroz uvodnu edukaciju se obrađuju teme provedbe projekta, postupka javne nabave, informiranje i vidljivost, upravljanje nepravilnostima i dr.

U tijeku su provedbene radionice za korisnike bespovratnih sredstava E-impuls

U razdoblju od 02.-05.10.2017. u BIOS-u se odražavaju provedbene radionice za poduzetnike koji su potpisali Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava po objavljenom Pozivu na dostavu projektnih prijedloga E-impuls.

Provedbene radionice organizira i provodi Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO).

U BIOS-u održana prezentacija Projekta "SUECH - Održivo korištenje energije u prekograničnom području Hrvatske i Mađarske"

Jučer, 27. rujna 2017. godine, u konferencijskoj dvorani Poduzetničkog inkubatora BIOS d.o.o. održala se radionica koja je obilježila početak projekta "SUECH - Održivo korištenje energije u prekograničnom području Hrvatske i Mađarske". Radionicu su organizirali projektni partneri na projektu: Grad Osijek, Obnovljivi izvori energije Osijek d.o.o., Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje d.o.o., udruga EU Centar, Inno-Motive Nltd i Grad Kozármisleny.

Pozivamo vas na događanje u okviru inicijative "Žene u mreži"

BIOS-ov stanar, Centar za poduzetništvo Osijek, poziva sve žene, nezaposlene, poduzetnice, studentice, predstavnice udruga i institucija na događanje u okviru inicijative "Žene u mreži". Inicijativu je pokrenuo Centar za poduzetništvo s ciljem osnaživanja poduzetničke klime i motivacije žena i poduzetnica uz potporu Grada Osijeka.

BIOS suradnik na Projektu "Izgradnja Poduzetničkog inkubatora i akceleratora Antunovac"


Direktor BIOS-a, Jean- Pierre Maričić, sudjelovao je u petak, 22. rujna 2017. godine, na potpisivanju Ugovora za projekt Izgradnje Poduzetničkog inkubatora i akceleratora Antunovac na kojem smo suradnici. 

Besplatne edukacije za poduzetnike u HGK - Županijskoj komori Osijek

U Županijskoj komori Osijek će se u sklopu projekta Grad - prijatelj ženskog poduzetništva do kraja godine održati pet edukacija namijenjenih poduzetnicama i poduzetnicima.

Edukacije koje će provoditi Virtualni ženski poduzetnički centar u suradnji s tvrtkom Novi Poduzetnik d.o.o. su besplatne za polaznike, a bavit će se temama poput motivacije za poduzetništvo, upoznavanja trendova na tržištu te kako uspješno pozicionirati proizvode i usluge na tržištu, usmjeriti pozornost poduzetnika na kvalitetnu prezentaciju svojih poslovnih aktivnosti te ih upoznati s trendovima budućnosti.

Projekt Grad - prijatelj ženskog poduzetništva koji provodi Virtualni ženski poduzetnički centar želi skrenuti pozornost na velike razlike među poduzetnicama ovisno o mjestu gdje žive i rade, a ujedno prati sve odredbe koje su donesene na temelju Strategije za razvoj ženskog poduzetništva u RH za razdoblje 2014. - 2020.

Održana radionica o pilot projektu „Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija (PPI)"

19. rujna 2017. godine u Zagrebu je održana radionica za zainteresirane poduzetničke potporne institucije o pilot projektu „Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija (PPI)". Radionicu je organizirala Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO). S obzirom da se Poduzetnički inkubator BIOS d.o.o. ima namjeru prijaviti na ovaj projekt, radionici je prisustvovao direktor, Jean-Pierre Maričić.