tko

Svim stanarima BIOS-a pruža se: organizacijska i  savjetodavna pomoć, subvencionirani zakup poslovnog prostora (od 10,00 kn + pdv / m2 u prvoj godini na 5 godina za proizvodnju ili 3 godine za uslugu vezanu uz proizvodnju), edukacija, izlaganje na sajmovima u zemlji i inozemstvu, administrativne usluge, marketing, pomoć pri  pronalaženju financijskih sredstava…

tko

Poduzetnički inkubator BIOS d.o.o. osnovan je ciljem podupiranja razvoja malog i srednjeg poduzetništva. Pružanjem poslovnih, tehničkih i obrazovnih usluga uz povoljan zakup poslovnog prostora stvoreno je poslovno okruženje u kojem poduzetnici početnici imaju adekvatne uvjete za rast i razvoj. Vlasnik Poduzetničkog inkubatora BIOS d.o.o. je Grad Osijek.

tko

Ukoliko ste poduzetnik početnik koji se bavi proizvodnjom ili uslužnom djelatnošću vezanom uz proizvodnju, posjetite nas u Strossmayerovoj 341 u Osijeku ili nas nazovite na 031/20-99-55. Za prijem u BIOS neophodno je popuniti prijavu i dostaviti poslovni plan (ukoliko ga nemate, pomoći ćemo vam da ga izradite). Odluku o ulasku u BIOS donosi odbor poduzetničkog inkubatora.

tko

Program je namijenjen poduzetnicima početnicima i onima čija poduzeća djeluju do godinu dana, a bave se ili imaju namjeru baviti se proizvodnjom ili uslužnom djelatnošću vezanom uz proizvodnju. Navedena poduzeća trebaju posjedovati potencijal za razvoj i mogućnost zapošljavanja novih djelatnika.

Što?
Tko?
Kako?
Za koga?

Novosti

U BIOS-u održana provedbena radionica za korisnike bespovratnih sredstava

Predstavnici HAMAG-BICRO-a su u petak 27. srpnja, u konferencijskoj dvorani Poduzetničkog inkubatora BIOS, održali provedbenu radionicu za korisnike bespovratnih sredstava u okviru javnog poziva "Pružanje visokokvalitetnih usluga za MSP putem poduzetničkih potpornih institucija (PPI)".

Studijsko putovanje u London i Birmingham

Od 9. do 12. srpnja Sektor za industriju i IT koji djeluje u sklopu Hrvatske gospodarske komore organizirao je studijsko putovanje u London i Birmingham na kojemu je sudjelovao i naš kolega Jean-Pierre Maričić.

Cilj ovog posjeta bio je pronaći ured u Londonu ili Birminghamu iz kojeg bi hrvatske IT tvrtke mogle širiti poslovno tržište na Veliku Britaniju i ostale zapadnoeuropske zemlje, kao i pronalaziti partnere i investitore na tom tržištu.
 

BIOS posjetili studenti s Tajlanda

Studenti sa Sveučilišta Kasetsart iz Bangkoka, koji pohađaju International MBA Program (KIMBA), u sklopu studijskog putovanja u Hrvatsku 16. srpnja posjetili su i Osijek gdje su se na Ekonomskom fakultetu upoznali s razvojem start-up scene u Hrvatskoj, a u Poduzetničkom inkubatoru BIOS su na licu mjesta vidjeli kako funkcionira razvoj startupa i kako im BIOS u tome pomaže.

7,5 milijuna kuna poduzetnicima za znakove kvalitete

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga "Znakovi kvalitete".

Poziv je namijenjen mikro, malim i srednjim poduzećima s ciljem da dobivanjem znakova kvalitete povećaju svoju konkurentnost te doprinesu povećanju prepoznatljivosti hrvatskih proizvoda i usluga na otvorenom tržištu.

Objavljen Poziv "Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP-a kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT)"

Dana 9. srpnja 2018. godine Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga "Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP-a kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT)", Referentna oznaka: KK.03.2.1.18.

BIOS potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava

Dana 6. srpnja 2018. godine potpisani su Ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u razdoblju 2014.-2020. u okviru natječaja "Pružanje visokokvalitetnih usluga za male i srednje poduzetnike putem poduzetničkih potpornih agencija".

Obavijest: PoC7 - Produljenje roka za dostavu projektnih prijava do 07.09.2018.

Dana 05. srpnja 2018. produljen je rok za dostavu projektnih prijava za sufinanciranje istraživačko-razvojnih projekata kroz Program provjere inovativnog koncepta.

Objavljen Poziv na dostavu projektnih prijedloga "WWW vaučeri za MSP-ove"

Dana 6. srpnja 2018. godine Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga "WWW vaučeri za MSP-ove", Referentna oznaka: KK.03.2.1.17. Poziv je namijenjen mikro, malim i srednjim poduzećima kojima će bespovratna sredstva biti dodijeljena u obliku vaučera. Dodijeljenim bespovratnim sredstvima sufinancirat će se izrada i redizajn mrežnih stranica te nabava mrežnih rješenja u području e-commerce i m-commerce.

Sudjelujemo na konferenciji "Workshop on Investment Readiness of Innovation Projects in South East Europe"

U Zagrebu se jučer i danas (4. i 5. srpnja 2018. godine) na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu održava konferencija "Workshop on Investment Readiness of Innovation Projects in South East Europe". Konferenciju organizira Zajednički istraživački centar Europske komisije (JRC) u suradnji s Fakultetom strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu (FSB), Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) i Centrom za transfer tehnologije d.o.o. (CTT).

Objava prve izmjene Poziva na dostavu projektnih prijedloga "Inovacijski vaučeri za MSP-ove"

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je prvu izmjenu Poziva na dostavu projektnih prijedloga "Inovacijski vaučeri za MSP-ove", referentna oznaka KK.03.2.2.03, kojom se, između ostalog, mijenja početak zaprimanja projektnih prijedloga sa 21. lipnja 2018. u 11:00 sati na 02. srpnja 2018. godine u 11:00 sati.