NovostiU BIOS-u održana provedbena radionica za korisnike bespovratnih sredstava

Predstavnici HAMAG-BICRO-a su u petak 27. srpnja, u konferencijskoj dvorani Poduzetničkog inkubatora BIOS, održali provedbenu radionicu za korisnike bespovratnih sredstava u okviru javnog poziva "Pružanje visokokvalitetnih usluga za MSP putem poduzetničkih potpornih institucija (PPI)".

Čitaj više

Studijsko putovanje u London i Birmingham

Od 9. do 12. srpnja Sektor za industriju i IT koji djeluje u sklopu Hrvatske gospodarske komore organizirao je studijsko putovanje u London i Birmingham na kojemu je sudjelovao i naš kolega Jean-Pierre Maričić.

Cilj ovog posjeta bio je pronaći ured u Londonu ili Birminghamu iz kojeg bi hrvatske IT tvrtke mogle širiti poslovno tržište na Veliku Britaniju i ostale zapadnoeuropske zemlje, kao i pronalaziti partnere i investitore na tom tržištu.
 
Čitaj više

BIOS posjetili studenti s Tajlanda

Studenti sa Sveučilišta Kasetsart iz Bangkoka, koji pohađaju International MBA Program (KIMBA), u sklopu studijskog putovanja u Hrvatsku 16. srpnja posjetili su i Osijek gdje su se na Ekonomskom fakultetu upoznali s razvojem start-up scene u Hrvatskoj, a u Poduzetničkom inkubatoru BIOS su na licu mjesta vidjeli kako funkcionira razvoj startupa i kako im BIOS u tome pomaže.
Čitaj više

7,5 milijuna kuna poduzetnicima za znakove kvalitete

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga "Znakovi kvalitete".

Poziv je namijenjen mikro, malim i srednjim poduzećima s ciljem da dobivanjem znakova kvalitete povećaju svoju konkurentnost te doprinesu povećanju prepoznatljivosti hrvatskih proizvoda i usluga na otvorenom tržištu.

Čitaj više

Objavljen Poziv "Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP-a kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT)"

Dana 9. srpnja 2018. godine Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga "Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP-a kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT)", Referentna oznaka: KK.03.2.1.18.

Čitaj više

BIOS potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava

Dana 6. srpnja 2018. godine potpisani su Ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u razdoblju 2014.-2020. u okviru natječaja "Pružanje visokokvalitetnih usluga za male i srednje poduzetnike putem poduzetničkih potpornih agencija".

Čitaj više

Obavijest: PoC7 - Produljenje roka za dostavu projektnih prijava do 07.09.2018.

Dana 05. srpnja 2018. produljen je rok za dostavu projektnih prijava za sufinanciranje istraživačko-razvojnih projekata kroz Program provjere inovativnog koncepta.

Čitaj više

Objavljen Poziv na dostavu projektnih prijedloga "WWW vaučeri za MSP-ove"

Dana 6. srpnja 2018. godine Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga "WWW vaučeri za MSP-ove", Referentna oznaka: KK.03.2.1.17. Poziv je namijenjen mikro, malim i srednjim poduzećima kojima će bespovratna sredstva biti dodijeljena u obliku vaučera. Dodijeljenim bespovratnim sredstvima sufinancirat će se izrada i redizajn mrežnih stranica te nabava mrežnih rješenja u području e-commerce i m-commerce.

Čitaj više

Sudjelujemo na konferenciji "Workshop on Investment Readiness of Innovation Projects in South East Europe"

U Zagrebu se jučer i danas (4. i 5. srpnja 2018. godine) na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu održava konferencija "Workshop on Investment Readiness of Innovation Projects in South East Europe". Konferenciju organizira Zajednički istraživački centar Europske komisije (JRC) u suradnji s Fakultetom strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu (FSB), Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) i Centrom za transfer tehnologije d.o.o. (CTT).

Čitaj više

Objava prve izmjene Poziva na dostavu projektnih prijedloga "Inovacijski vaučeri za MSP-ove"

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je prvu izmjenu Poziva na dostavu projektnih prijedloga "Inovacijski vaučeri za MSP-ove", referentna oznaka KK.03.2.2.03, kojom se, između ostalog, mijenja početak zaprimanja projektnih prijedloga sa 21. lipnja 2018. u 11:00 sati na 02. srpnja 2018. godine u 11:00 sati.

Čitaj više

Održana besplatna radionica o prijavi na PoC7

U BIOS-u se u četvrtak, 28.6., održala radionica za prijave na Program provjere inovativnog koncepta (PoC7), koji je objavila Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO). Kolege Jean-Pierre Maričić i Ivana Horvat zainteresiranima su predstavili program i način prijave. Gost predavač bio je Denis Sušac iz tvrtke Mono d.o.o., koja je u sklopu PoC5 dobila bespovratna sredstva iz ovog programa.

Čitaj više

Najava besplatne radionice u BIOS-u o postupku prijave na Program provjere inovativnog koncepta (PoC7)

U četvrtak, 28.6.2018., u 9 sati u konferencijskoj dvorani A Poduzetničkog inkubatora BIOS održati će se besplatna radionica o prijavi na PoC7. Na radionici će gost predavač biti i Denis Sušac iz tvrtke Mono d.o.o., koja je u sklopu PoC5 dobila bespovratna sredstva iz ovog programa.

Čitaj više

Rezultati evaluacije projekata iz programa EUREKA

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) objavila je 29. studenog 2017. godine Zajednički poziv za međunarodne suradničke projekte iz programa EUREKA.

Čitaj više

Youtube kanal Ministarstva gospodarstva s edukacijama za pozive certifikacije i inovacijskih vaučera

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta organiziralo je 11. lipnja 2018. godine informativnu radionicu za dostavu projektnih prijedloga za pozive "Certifikacijom proizvoda do tržišta" i "Inovacijski vaučeri za MPS-ove", a cjelokupan sadržaj radionica dostupan je na Youtube kanalu Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Čitaj više

Djelatnici BIOS-a sudjelovali na utrci "B2B RUN 2018."

B2B RUN je prva poslovna utrka namijenjena svim zaposlenicima trgovačkih društava prijavljenih na području Republike Hrvatske.

Ove godine doživjela je svoje treće izdanje u Osijeku, a u utrci su se po prvi put okušali i djelatnici Poduzetničkog inkubatora BIOS. Čak 634 trkača, odnosno 57 tvrtki, se u četvrtak 14. lipnja natjecalo za prvo mjesto.

Čitaj više
Prva stranicaPrethodna stranica1/20Sljedeća stranicaZadnja stranica