3 hackaton

3 hackaton

3. #OSCHackathon

3 hackaton

3 hackaton

Hackathoni su događaji na kojima se developeri nalaze kako bi zajedno razvili nove aplikacije. Poznat po različitim imenima u različitim tehnološkim krugovima, hackathon je postao dio kulture mnogih tvrtki te dio mnogih konferencija. Hackathon uvijek uključuje vremensko ograničenje koje sudionike potiče da uokvire svoje projekte, a često sadrži i komponentu natjecanja koje se vrlo često i nagrađuje.

Projekt Osijek Software City inicijativa je nekoliko osječkih IT tvrtki kojom se, zbog manjka kvalitetne radne snage na tržištu rada, želi povećati atraktivnost developerske struke u Osijeku, pridonijeti konkurentnosti mladih progamera te potaknuti (samo)zapošljavanje.

3. OSC hackathon održat će se u subotu 12.04.2014. godine u coworking prostoru u Poduzetničkog inkubatora BIOS. Radni dio natjecanja trajat će osam sati. Okupljanje sudionika i priprema počinju u 9:30h, a cijeli program, zajedno s odlučivanjem žirija, proglašenjem pobjednika i kratkim druženjem natjecatelja i organizatora, traje do 20:00h. Za trajanja hackathona svim sudionicima bit će osigurani hrana i piće.