BIOS sudjelovao kao član žirija na Nacionalnom natjecanju "Ideje iz Europe"

Žiri Nacionalnog natjecanja

Žiri Nacionalnog natjecanja "Ideje iz Europe" s pobjednicom

Predstavnica BIOS-a, Tihomira Klobučar, sudjelovala je u ponedjeljak, 16.10.2017., kao član žirija na Nacionalnom natjecanju "ideje iz Europe" koje je za cilj imalo pronaći poduzetničku ideju koja rješava globalne izazove. Natjecanje je organiziralo Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Žiri je ranije od 46 pristiglih prijava odabrao 15 prijava koje su ušle u finale Nacionalnog natjecanja, a samom finalu odazvalo se 11 prijavljenih poduzetnika čije su ideje prošle u finale.

Natjecanje je otvorio državni tajnik Mario Antonić te je u pozdravnom govoru zahvalio svima koji su se prijavili i svojim idejama pokušali ostaviti utjecaj na globalnoj razini.

Nakon glasovanja žirija i publike, objavljen je pobjednik Nacionalnog natjecanja, tvrtka Balmaris d.o.o. koja je za natjecanje prijavila ideju inovativne, eco-friendly tehnologije za obradu balastnih voda na brodovima i drugih tekućina.

Pobjednica Nacionalnog natjecanja sudjelovati će na polufinalnom natjecanju s ostalim nacionalnim pobjednicima iz drugih europskih država, a natjecanje će se održati u studenom 2017. godine, u Tallinnu (Estonija).

Finalno natjecanje održati će se u ožujku 2018. godine u Den Haagu (Nizozemska), a finalisti će prezentirati svoje ideje predstavnicima gospodarstva, investitora i institucija iz cijele Europe.

Čestitamo svim sudionicima i pobjednici Nacionalnog natjecanja!