BIOS ugostio 46 mladih osoba iz 6 europskih zemalja

Projekt

Projekt "Train to maintain, teach to reach - 21st century competencies"

Poduzetnički inkubator BIOS jučer je posjetilo 46 mladih osoba iz 6 različitih europskih zemalja. Njihov posjet dio je aktivnosti u sklopu međunarodne razmjene mladih koju organizira Europski dom Vukovar, a koja je dio projekta "Train to maintain, teach to reach - 21st century competencies", financiran sredstvima Europske komisije kroz program Erasmus+. 
Mladi su s velikim zanimanjem pratili predavanje o radu BIOS-a koje je održao Ivo Koški te su i sami izrazili želju za pokretanjem vlastitog poslovanja nakon završenog studija. Stanar BIOS-a, Željko Prša, i njegova uspješna tvrtka Jake Sharp Co su poslužili kao izvrstan primjer uspjeha jednog startupa. Željko je pružio niz korisnih savjeta i naveo sve preduvjete koje je nužno ispuniti kako bi poslovna ideja uspjela.
Ovaj posjet još je jedan primjer kako BIOS i njegovi brojni stanari mogu poslužiti kao primjer dobre prakse i kod mladih osoba potaknuti želju za pokretanjem vlastitog poslovanja što u konačnici doprinosi smanjenju nezaposlenosti diljem Europe.