Dan neprofitnih udruga by Microsoft

MIC

MIC

Iznimna nam je čast pozvati vas na Dan neprofitnih udruga koji će se održati u srijedu, 11. lipnja 2014., s početkom u 10.00 sati, u prostorijama Microsoft Inovacijskog Centra (MIC) u zgradi BIOS Poduzetničkog inkubatora, J.J. Strossmayera 341, Osijek, a koji zajedno organiziraju Microsoft i TechSoup.
Microsoft je na globalnoj i lokalnoj razini već desetljećima snažan partner neprofitnim organizacijama pomažući im da svoje društvene aktivnosti odrade lakše i brže. Pomoć je, osim novčano, vrlo često u obliku softvera; od Windowsa, preko Officea do specijaliziranih serverskih rješenja. Odnedavno, Microsoft donira i Office 365 rješenje koje, kao rješenje u oblaku, može pomoći mnogim neprofitnim organizacijama, prvenstveno smanjenjem budžeta potrebnih za uredska rješenja, ali i mobilnošću, povezanošću i jednostavnošću koje nudi, a koje će dovesti do toga da organizacije manje brinu o tehnologiji, a više o svojem hvalevrijednom radu.
U studiji koju je proveo Microsoftov partner zadužen za donacije TechSoup, glavne prednosti poslovanja u oblaku su lakša IT administracija (79%), smanjenje troškova (62%), poboljšana komunikacija (61%) i sigurnost podataka (54%). Kako se broj neprofitnih organizacija u svijetu dnevno povećava, važno je da im se omogući pristup najnovijim tehnologijama.
Stoga će ovogodišnji Dan neprofitnih udruga biti posvećen prvenstveno tehnologijama koje vam direktno mogu pomoći u radu te će vam stručnjaci iz Microsofta i TechSoupa, ali i vaši kolege iz neprofitnih organizacija, predstaviti ovo rješenje u oblaku, način na koji možete svojoj organizaciji osigurati besplatnu verziju te koliko ovo rješenje može pomoći vašim svakodnevnim poslovima. Isto tako, pozivamo i vrijedne Microsoft partnere iz regije kako bi se upoznali i razmotrili ideje kako koristiti tehnologije kroz mogućnosti partnera. Posebno ćemo organizirati male demonstracijske stolove na kojima možete dobiti praktične savjete, ali i pitati sve što vas zanima o Microsoftovim tehnologijama.
Predložena agenda događanja:
09:30 - 10:00 Registracija sudionika
10:00 - 10:15 Dobrodošlica i uvodna riječ, Ivan Vidaković, direktor, Microsoft Hrvatska
10:15 - 10:30 Civilno društvo u Hrvatskoj, najava, Ured za udruge Republike Hrvatske
10:30 - 10:45 Microsoftovi programi za zajednicu. Branka Obuljen Štritof, Microsoft Hrvatska
10:45 – 11:15 Primjeri uporabe programske podrške u NGO aktivnostima
11:15 – 11:45 TechSoup program doniranja programske podrške - kako do softvera? Magdalena Ećimović, Udruga za nezavisnu medijsku kulturu
11:45 - 12:00 Pauza za kavu
12:00 - 13:00 Okrugli stol: "Uloga tehnologije u razvoju civilnog društva", moderator Ratko Mutavdžić, PROJEKTURA
13:00 - 13:30 Microsoft Office 365 za neprofitne organizacije, Željka Knezović, Office 365 MVP, MOBENDO d.o.o.
13:30 - 14:00 Light ručak i okrugli stolovi za demonstraciju tehnologije (uz suradnju Microsoft Student Partnera)
Dan neprofitnih udruga započinje 11. lipnja 2014. u 10:00 ujutro registracijom sudionika, a trajanje je predviđeno do 14:00 sati. Mjesto održavanja je Microsoft Inovacijski Centar (MIC) u prostorijama Microsoft Inovacijskog Centra (MIC) u zgradi BIOS Poduzetničkog inkubatora, J.J. Strossmayera 341, Osijek, a zbog ograničenog broja mjesta molimo vas da potvrdite svoj dolazak na email h-alter@techsoup-croatia.org.