Elektrotehničkom fakultetu Osijek donirana oprema u vrijednosti 5000,00 eura

etf vacom donacija

etf vacom donacija

U srijedu, 16. srpnja 2014. predstavnici firme VACON donirali su Elektrotehničkom fakultetu Osijek i Zavodu za elektrostrojarstvo opremu u vrijednosti 5000,00 eura. U ime firme VACON opremu su donirali Johan Goldfuss, direktor uprave u VACON Austrija – Beč i Spomenko Hulak, prodajni manager u VACON Hrvatska – Zagreb.
 
Firma VACON je osnovana u Finskoj 1993. godine. Ima više od 1600 zaposlenih u 30 zemalja svijeta te 5 tvornica. Godišnji promet firme iznosioko 400 miliuna eura. Bave se proizvodnjom frekvencijskih pretvarača i izmjenjivača snage do 5000 kW. Više informacija o firmi VACON se može naći na stranici: vacon.com/ Opremu su u ime uprave fakulteta preuzeli dekan prof.dr.sc. Drago Žagar i prodekan za poslovanje, tehnologiju i suradnju s gospodarstvom izv. prof.dr.sc. Dražen Slišković.
Fakultetu i Zavodu za elektrostrojarstvopredstavnici firme VACON donirali su dva frekvencijska pretvarača snage 4 i 11 kW te pripadajuću dodatnu opremu koja će biti instalirana u Laboratoriju za električne strojeve i hibridne pogonske sustave koji se nalazi u poduzetničkom inkubatoru BIOS.
Djelatnici firme VACON su osim doniranja opreme zainteresirani za daljnju suradnju s Elektrotehničkim fakultetom te je najavljeno potpisivanje ugovora o suradnji.

Tekst i foto: Željko Hederić