Održan prvi regionalni Mobile App Acceleration Camp

Hrvatski tim u lovu na 70.000 eura za razvoj Windows Phone 8 aplikacija

Nakon prvog regionalnog Mobile App Accelaration Campa u Osijeku, stručni tim izabrao je dvije ekipe koje su dobile ekskluzivnu pozivnicu za AppCampus u Finskoj.
Dvadeset i pet timova iz Hrvatske, Slovenije te Bosne i Hercegovine prijavilo se za Mobile App Acceleration Camp (MAAC) na kojem je sudjelovalo devet izabranih timova, koji su se borili za osvajanje nepovratnih sredstva u iznosu od 70.000 eura za razvoj aplikacije za Windows Phone 8.

Među devet odabranih timova, koji su tijekom 9. i 10. prosinca u prostorima BIOS poslovnog inkubatora u Osijeku u radu s mentorima iz regije dorađivali svoja idejna rješenja, dva su se posebno istaknula te dobila direktnu pozivnicu za finalni krug Appcampusa. Tim 'The Lab of Dreams' iz BIH oduševio je mentore dorađenošću svoje igre 'Claw Machine' u kojoj je cilj dohvatiti različite predmete i skupiti ih u košaru, a pritom igra koristi senzore pokreta koji je čine još zanimljivijom. Drugi tim, 'PhotoMath' iz Zagreba, je predstavio rješenje koji složene algoritme za prepoznavanje teksta primjenjuje za unos i rješavanje matematičkih zadataka.

MAAC je organiziran kao dvodnevni trening na kojem su stručnjaci iz Microsofta i AppCampusa kroz 1:1 rad s sudionicima pružili tehničku, poslovnu i financijsku potporu za prijavu na AppCampus program. MAAC inicijativa prvenstveno je namijenjena talentiranim pojedincima i timovima s dobrim idejama za razvoj aplikacija bez dovoljno financijskih sredstava, poslovnog ili tehničkog znanja za razvoj aplikacija te osim prilike za sudjelovanje na AppCampusu svim sudionicima pruža mogućnost priključenja Microsoft BizSpark programu i iskorištavanje svih pogodnosti programa: besplatan pristup Microsoft alatima, uključenje u mrežu Microsoft razvojnih inženjera, odobrenje korištenja Aure platforme i besplatan Dev Center račun za Windows i Windows Phone trgovine.

Appcampus je još jedna od aktivnosti koje smo uspjeli dovesti u ove krajeve i interes je bio zbilja velik. Siguran sam da ovom, kao i ostalim aktivnostima koje radimo, približavamo platformu našoj razvojnoj zajednici te im pomažemo da plasiraju svoj proizvod u svijet. Od svih prijavljenih timova dva si se posebno izdvojila, a jako mi je drago da je upravo jedan od ta dva iz Hrvatske“, objasnio je Draško Ivanišević, voditelj odjela za promociju razvojne platforme i poslovnih rješenja u Microsoftu Hrvatska

AppCampus, globalnom programu koji zajedno organiziraju Sveučilište Aalto iz Espooa u Finskoj te Microsoft i Nokija koji su zajedno donirali 18 milijuna eura koje se od proljeća 2012. godine doniraju timovima s najboljim aplikacijama za Windows Phone 8 i Nokija mobitele. Dobitnici mogu osvojiti 20.000, 50.000 ili 70.000 eura, ovisno o kompleksnosti napravljene aplikacije, a svi sudionici će dobiti i dodatnu stručnu pomoć kroz AppCademy koja će se održati u proljeće 2014. godine.

Osim MAAC u Osijeku na kojem su sudjelovali timovi iz Adriatik regije, Microsoft Centralne i istočne Europe organizirao je još dva MAAC-a za timove iz Baltičke regije u Litvi te u Bugarskoj za timove Južnog Balkana.

Microsoft - Osnovan 1975. godine, Microsoft (Nasdaq „MSFT“) danas je vodeća svjetska kompanija u proizvodnji softvera, uslugama i rješenjima koja pomažu pojedincima i tvrtkama da u potpunosti ostvare svoje potencijale. Za više informacija o Microsoftu, posjetite Web stranice http://www.microsoft.com/croatia ili http://www.microsoft.com/presspass/
 
Za više informacija kontaktirajte:
Maksima komunikacije
Petar Varat
Email: microsoft@maksima.hr
T: +385 1 455 22 27
M: +385 95 7000 253