Održana završna konferencija projekta

Na Elektrotehničkom fakultetu Osijek dana 23. rujna 2013. godine održana je završna konferencija projekta U korak s globalnim trendovima za usklađenost s aktivnom politikom tržišta rada
Projekt U korak s globalnim trendovima za usklađenost s aktivnom politikom tržišta rada započeo je 01. listopada 2012. godine. Kroz ovaj projekt koji provodi Elektrotehnički fakultet Osijek u partnerstvu s Poduzetničkim inkubatorom BIOS Osijek, mladi visokoobrazovani ljudi stekli su znanja iz područja dizajniranja i programiranja mobilnih aplikacija kao i osnovne poduzetničke vještine. 

Konferenciju je svečano otvorio prof.dr.sc. Radoslav Galić, dekan Elektrotehničkog fakulteta Osijek. Sudionike je nakon njega pozdravio i Jean-Pierre Maričić, direktor Poduzetničkog inkubatora BIOS Osijek.

Na konferenciji su predstavljeni rezultati projekta te mobilne aplikacije koje su samostalno izradili polaznici edukacije koja se provodila u sklopu projekta. Ovom prilikom polaznicima su dodijeljene i diplome odnosno uvjerenja o stručnom usavršavanju koje im se upisuje u radnu knjižicu. Deset polaznika potpisalo je i ugovor s virtualnim inkubatorom, uslugom BIOS-a gdje ovi polaznici kao fizičke osobe - stanari virtualnog inkubatora, na raspolaganju imaju sve usluge kao i tvrtke koje su stanari inkubatora. Tako im je za besplatno korištenje na raspolaganju co-working prostor, dvije konferencijske dvorane sa svom opremom, savjetovanja itd. 

Na kraju konferencije polaznici i projektni tim razgovarali su o tijeku i rezultatima projekta. Zadovoljstvo polaznika edukacije najbolji je pokazatelj da je projekt uspješno proveden i da je njegova održivost osigurana kroz uvođenje edukacije Razvoj mobilnih aplikacija u nastavni program fakulteta.