Održano predstavljanje projekta „B Light“ Grant Shema za dodjelu bespovratne pomoći

Predstavljanje projekta

Predstavljanje projekta "B Light" Grant Shema

Danas, 27. srpnja 2017. godine, u Maloj vijećnici Županije, s početkom u 10:00 sati održalo se predstavljanje projekta "B Light" Grant Shema za dodjelu bespovratne pomoći u organizaciji Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje. Sve okupljene pozdravili su članovi Uprave RRA SiB Stjepan Ribić i Zvonimir Klobučar, zamjenica gradonačelnika Grada Osijeka Žana Gamoš, te zamjenik župana Osječko-baranjske županije Petar Lagator. Projekt su predstavili djelatnici RRA SiB, Ružica Šimon i Behar Rečica. Predstavljanju ovog projekta prisustvovali su i djelatnici BIOS-a, Tihomira Klobučar i Ivo Koški.

Projektom „B Light“ Grant Shema se financira suradnja mikro, malih i srednjih poduzeća na pograničnom području Mađarska-Hrvatska u sklopu Interreg V - A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. Projekt provodi Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije - HAMAG-BICRO kao glavni korisnik te sedam regionalnih (županijskih) razvojnih agencija s programskog područja Mađarska-Hrvatska, među kojima je i Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje. RRA SiB u ovom programu pokriva dvije županije - Osječko-baranjsku i Vukovarsko-srijemsku.

Projekt je vrijedan 9,6 milijuna eura, a od toga je 7,6 milijuna eura namijenjeno poduzetnicima, odnosno krajnjim korisnicima. Ciljevi projekta su povećanje bruto dodane vrijednosti u industrijskom i uslužnom sektoru, poticanje internacionalizacije malih i srednjih poduzeća, povećanje konkurentnosti i razvoj poduzeća kroz poslovnu suradnju putem zajedničke proizvodnje, prijenosa tehnologije i razvoja usluga, opskrbnih lanaca, zajedničkog tržišta i planiranja budućih zajedničkih ulaganja. 

Svi zainteresirani više informacija o samom projektu i procesima prijave mogu dobiti na stranici Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje www.slavonija.hr ili mogu dogovoriti svoj dolazak u Agenciju na ruzica.simon@obz.hr;behar.recica@obz.hr ili putem telefona 031/221-890.