Otvaranje Microsoft Innovation Centra u Osijeku

Otvaranje Microsoft Innovation Centra u prostorijama osječkog Poduzetničkog inkubatora BIOS.
U ponedjeljak, 4. studenog 2013. godine u Zagrebu su u prostorima Microsoft Hrvatska detalje ovog velikog projekta dogovorili gradonačelnik Grada Osijeka Ivica Vrkić, direktor Poduzetničkog inkubatora BIOS Osijek Jean-Pierre Maričić, izvršni direktor Microsofta Steve Ballmer te direktor Microsoft Hrvatska Ivan Vidaković.

Otvaranje Centra planira se do kraja studenog, a to će biti treći takav u Hrvatskoj nakon varaždinskog i splitskog. Ovaj centar biti će okvir kroz koji će inkubator imati mogućnost korištenja Microsftove opreme i resursa, Sam centar nalazit će se u jednom uredu i imati na raspolaganju još tri veće dvorane BIOS-a. Centar će voditi Bela Ikotić. 

U Microsoft Innovation Centru start-up poduzetnici iz ICT sektora imati će mogućnost korištenja Microsoft proizvoda, edukacija i razvoja svojih proizvoda. Poduzetnički inkubator BIOS dati će opremu i prostor za obavljanje edukacija i razvoj proizvoda, a Microsoft licence za sve važne tehnologije. 

Najavu otvaranja MIC-a u Osijeku prokomentirao je i Denis Sušac, predsjednik udruge Osijek Software City:
"Otvaranje MIC-a je jako dobra vijest za IT sektor u gradu i okolici. Cilj ovakvih centara je povezivanje vladinih i akademskih institucija sa gospodarstvom na razvoju naprednih IT rješenja i vještina. Na realizaciji se radilo već dulji niz godina, a samo otvaranje dolazi u idealnom trenutku obzirom na aktivnosti koje Osijek Software City planira u okviru druge sezone Software Startup Academy-a. Kako su i prošle godine osječki SSA timovi zabilježili zapažene uspjehe na nacionalnoj razini, očekujemo da će uz pomoć MIC-a sam proces edukacije, kao i otvaranje novih startup tvrtki, doživjeti još veći zamah."