Položen kamen temeljac nove hale BIOS-a

Polozen kamen temeljac

Polozen kamen temeljac

Položen je kamen temeljac za izgradnju nove hale poduzetničkog inkubatora BIOS d.o.o. 
Gradonačelnik Krešimir Bubalo, povjerenik Europske unije za regionalni razvoj Johannes Hahn, potpredsjednik Vlade RH i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić, župan Vladimir Šišljagić i direktor Poduzetničkog inkubatora BIOS Ivo Koški položili su temeljni kamen za novu modularnu halu BIOS-a. 

Nova hala koštat će 1,4 milijun eura, no čak milijun eura dat će Europska unija kao nepovratna financijska sredstva. Novac je, podsjetimo, odobren u sklopu natječaja za program IPA - shema nepovratnih sredstava za poslovnu infrastrukturu - operativni program regionalne konkurentnosti. Ostatak iznosa financirat će Grad Osijek (348.736 eura) te BIOS (42.427 eura). Nova hala gradit će se umjesto jedne postojeće, koja je zastarjela i nije pogodna za predviđene djelatnosti. Kapacitet BIOS-a ovim projektom povećat će se za 24 poslovna prostora, a ukupna površina iznosit će 1.873 četvornih metara.
 
Zgrada će pomoću male solarne elektrane i kolektora na krovu osiguravati veći dio struje, grijanja i zagrijavanja vode. Cilj projekta je povećanje kapaciteta Inkubatora za prijam novih proizvodnih i tehnološki orijentiranih tvrtki, s ciljem razvoja malog i srednjeg poduzetništva te smanjenja nezaposlenosti.