Potpisan sporazum o suradnji na pripremi projekta "Tehnološki park Osijek"

sporazum o suradnji

sporazum o suradnji

Izvor: Osijek031
​Danas je u vijećnici Rekorata Sveučilišta Josipa Juraja Strossmayera u Osijeku potpisan sporazum o suradnji na pripremi projekta „Tehnološki park Osijek“.
Sporazum su potpisali gradonačelnik Ivan Vrkić u ime Grada, rektor osječkog Sveučilišta Željko Turkalj te direktor Poduzetničkog inkubatora BIOS Jean-Pierre Maričić.
Budući Tehnološki park predstavljat će novi oblik suradnje i umrežavanja lokalne samouprave, poslovnog sektora i Sveučilišta. Zgrada Tehnološkog parka nalazit će se na području osječkog kampusa, procjenjuje se da će biti veličine tri do četiri tisuće kvadratnih metara na jednom će mjestu okupiti znanstvenike, istraživače, poduzetnike i institucije potpore poduzetnicima.

Prema riječima gradonačelnika Vrkića, konačni je cilj projekta privući i uključiti mlade i sposobne ljude da se angažiraju i ostanu u Osijeku i Hrvatskoj te da se osposobe kvalitetni kadrovi za potrebe tržišta rada a ne za potrebe Zavoda za zapošljavanje.

Projekt će se aplicirati za fondove Europske unije i nacionalne programe. Početak radova trebao bi biti 2016. godine, a upravo potpisani Sporazum obuhvaća pripremne aktivnosti poput izrade tehničke i projektne dokumentacije na temelju koje će se pristupiti potencijalnim sponzorima.