Potpisan ugovor o izgradnji Tehno parka Garešnica

Foto: Poduzetnički centar Garešnica

Foto: Poduzetnički centar Garešnica

Dana 23.05.2018. gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija u svome uredu potpisao je s poduzećem AB GRADNJA d.o.o. Ugovor o izvođenju radova za potrebe izgradnje Tehno parka Garešnica vrijednog više od 21 milijun kuna. Osim s izvođačem, gradonačelnik je potpisao ugovor i s poduzećem SO-RA ING d.o.o. koje će nadzirati radove. Oba poduzeća odabrana su na temelju otvorenog postupka javne nabave.
539,45 kuna.

Tehno park Garešnica prostirati će se na gotovo 1.800 četvornih metara, imati će 23 funkcionalne prostorije, a u njemu će svoje mjesto pronaći dvadesetak poduzetnika. Biti će smješten u Poslovnoj zoni Kapelica, a svojim će korisnicima u prvim godinama poslovanja nuditi povlaštene uvjete poput subvencioniranog zakupa poslovnog prostora, edukacija, savjetodavne i organizacijske pomoći, besplatnog pristupa internetu te mogućnosti najma konferencijske dvorane.

Riječ je o projektu "Izgradnja i opremanje Tehno parka Garešnica" kojemu je cilj podići konkurentnost postojećih poduzeća i doprinijeti otvaranju novih poduzeća kroz stvaranje infrastrukturnih preduvjeta i inovativnog poslovnog okruženja. Nositelj projekta je Grad Garešnica, partneri su Lokalna razvojna agencija - Poduzetnički centar Garešnica i Poduzetnički inkubator BIOS d.o.o., a spomenuti se provodi u okviru Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija". Ukupna vrijednost projekta iznosi 21.487.471,88 kuna, od čega Europska unija financira 92,11% odnosno 19.791.539,45 kuna.

Izvor: Lokalna razvojna agencija - Poduzetnički centar Garešnica