NovostiBIOS-u dodijeljena bespovratna sredstva za projekt "Rekonstrukcija i opremanje hardverskog laboratorija Poduzetničkog inkubatora BIOS-a"


​Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta donijelo je Odluku o dodjeli bespovratnih sredstava za realizaciju ulaganja u projekt pod nazivom "Rekonstrukcija i opremanje hardverskog laboratorija Poduzetničkog inkubatora BIOS-a" koji je prijavljen u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga "Razvoj poslovne infrastrukture" iz europskog fonda za regionalni razvoj.

Čitaj više

Održano predstavljanje projekta „B Light“ Grant Shema za dodjelu bespovratne pomoći

Danas, 27. srpnja 2017. godine, u Maloj vijećnici Županije, s početkom u 10:00 sati održalo se predstavljanje projekta "B Light" Grant Shema za dodjelu bespovratne pomoći u organizaciji Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje. Sve okupljene pozdravili su članovi Uprave RRA SiB Stjepan Ribić i Zvonimir Klobučar, zamjenica gradonačelnika Grada Osijeka Žana Gamoš, te zamjenik župana Osječko-baranjske županije Petar Lagator. Projekt su predstavili djelatnici RRA SiB, Ružica Šimon i Behar Rečica. Predstavljanju ovog projekta prisustvovali su i djelatnici BIOS-a, Tihomira Klobučar i Ivo Koški.

Čitaj više

U Zagrebu održana konferencija "Ususret petoj godini članstva Hrvatske u Europskoj uniji"

U Zagrebu je danas, 05. srpnja 2017., održana konferencija "Ususret petoj godini članstva Hrvatske u Europskoj uniji" na kojoj je sudjelovao i direktor Poduzetničkog inkubatora BIOS, Jean-Pierre Maričić. 
Čitaj više

Drugo izdanje natjecanja "Ideje iz Europe" (Ideas from Europe)

Što je natjecanje „Ideje iz Europe“?
Natjecanje „Ideje iz Europe“  pokrenuto je 2015. godine u cilju potrage za poduzetnicima širom EU koji imaju  „ideje koje mijenjaju svijet i koje je vrijedno ostvariti“. Primarni cilj je skrenuti pozornost na europske poduzetnike - izgraditi pozitivan imidž poduzetnika, kako bi bili uzor i doprinjeli oživljavanju poduzetničkog okruženja i duha kod Europljana.
Vjerujemo da se većina globalnih izazova može riješiti, a poduzetnici su ti koji mogu oživotvoriti ideje i ponuditi rješenje.
Čitaj više

Posjet ministra Tolušića BIOS-ovom stanaru, tvrtki Agroklub

Danas, 01. lipnja 2017., BIOS-ov stanar, tvrtka Agroklub, ugostila je ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića. Ovom prilikom održana je kratka prezentacija na kojoj su sudjelovali ministar Tolušić i Leticija Hrenković iz Ministarstva poljoprivrede, predstavnici BIOS-a, direktor Jean-Pierre Maričić i Tihomira Klobučar, te domaćini iz Agrokluba, Vedran Stapić, Mario Relatić i Mihael Bečeheli. Vedran Stapić je sve prisutne upoznao s radom Agrokluba te predstavio brojne aktivnosti i projekte kojima se bave. Također je ponudio smjernice i prijedloge rješenja za neke od aktualnih problema s kojima se Ministarstvo susreće u svom svakodnevnom radu.

Čitaj više

U Zagrebu održano finale studentskog startup natjecanja "Smartup: Pitch it till you reach it"

18. svibnja u 18:00 sati na Zagrebačkom velesajmu, točnije u novootvorenom Tehnološkom parku Zagreb, održalo se finale studentskog startup natjecanja gdje su finalisti pred stručnim žirijem prezentirali svoje ideje koje su usavršili uz pomoć iskusnih mentora. Finalu natjecanja prisustvovao je i direktor Poduzetničkog inkubatora BIOS d.o.o., Jean-Pierre Maričić.

Čitaj više

U Osijeku održana ICT konferencija "Industrija 4.0 i kibernetička sigurnost"

U Osijeku se 18. i 19. svibnja održala dvodnevna ICT konferencija "Industrija 4.0 i kibernetička sigurnost" koju zajednički organiziraju udruga Osijek Software City te tvrtke Vipnet, HUB385, FERIT, Siemens CVC, ATO inženjering i Culmena.

Događanje je bilo namijenjeno vlasnicima poduzeća i članovima upravljačkih tijela koji donose ključne poslovne odluke u organizacijama iz prerađivačke industrije, trgovine, turizma, poljoprivrede, ali i drugih sektora. 
Program prvog dana konferencije održao se 18. svibnja u Hotelu Osijek, a bio je posvećen digitalizaciji poslovanja, dok je drugi dan rezerviran za teme kibernetičke sigurnosti s predavanjima na Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek.
Prilikom otvaranja konferencije glavni tajnik Osijek Software Cityja Bela Ikotić izjavio je: "Iznimno sam ponosan što Osijek jasno pozicioniramo kao pokretača promjena u Hrvatskoj te kao najpropulzivniji grad na području IT-a. Kvaliteta predavanja i broj gostiju koji sudjeluju na konferenciji Industrija 4.0 i kibernetička sigurnost dokaz su za to."
Čitaj više

Titula VIP-vog digitalnog heroja dodijeljena BIOS-ovom stanaru, tvrtki Pointers Travel

Tvrtka Pointers d.o.o. dvostruki je pobjednik VIP-ova natječaja "Heroji digitalnog doba", osvojivši žiri, ali i publiku.

​Više informacija o svim kandidatima i pobjednicima natječaja možete pronaći na sljedećem linku: www.herojidigitalnogdoba.hr

Čitaj više

BIOS-ovom stanaru dodijeljena nagrada za najboljeg inovativnog poduzetnika u 2016. godini

BIOS-ov stanar, tvrtka Shovel d.o.o., na 21. Nacionalnom savjetovanju o gospodarstvu i poduzetništvu, koje se održavalo 4. i 5. svibnja u Šibeniku, proglašena je pobjednikom u kategoriji najbolji inovativni poduzetnik 2016. godine! 
 
Čitaj više

Sudjelovali smo na 21. Nacionalnom savjetovanju o gospodarstvu i poduzetništvu

Predstavnici BIOS-a sudjelovali su na 21. Nacionalnom savjetovanju o gospodarstvu i poduzetništvu koje se ove godine održavalo 4. i 5. svibnja u Šibeniku. 
 
Čitaj više

21. nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta organizira i ove godine tradicionalno Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu, 4. i  5. svibnja 2017. godine u  Šibeniku.

Čitaj više

Sretan Uskrs!

Sretan Uskrs želi vam Poduzetnički inkubator BIOS d.o.o.!
Čitaj više

BIOS-ov stanar tvrtka Agroklub bilježi brojne uspjehe

BIOS-ov stanar, tvrtka AgroKlub d.o.o. koja razvija istoimeni informacijski sustav, je ovih dana obilježila veliko dostignuće. Naime, prema službenoj analizi posjeta Internet projekta Google Analytics, Agroklub je u ožujku ove godine prešao magičnu granicu od milijun posjeta kroz mjesec dana.
Čitaj više

Obilježena 20. godišnjica Centra za poduzetništvo Osijek

27. ožujka smo sudjelovali na obilježavanju 20. obljetnice osnivanja Centra za poduzetništvo koji je stanar BIOS-a i naš dugogodišnji partner.

Čitaj više

Meet Magento konferencija u Osijeku

U Osijeku se održava Meet Magento konferencija koju organizira osječka eCommerce agencija Inchoo. Poduzetnički inkubator BIOS je prijatelj konferencije te se Magento Contributions Day jučer održao u prostorijama BIOS-a. Sudionici konferencije su Bela Ikotić, te direktor BIOS-a Jean-Pierre Maričić.
Čitaj više
Prva stranicaPrethodna stranica1/13Sljedeća stranicaZadnja stranica