NovostiOdržana početna konferencija projekta "Poduzetnički inkubator i akcelerator Antunovac"

Danas, 13.10.2017., u prostorijama Hrvatske gospodarske komore u Osijeku se održala početna konferencija projekta "Poduzetnički inkubator i akcelerator Antunovac". 

Pozdravne govore održali su Davor Tubanjski - općinski načelnik Općine Antunovac, Ivan Anušić - župan Osječko-baranjske županije, Zoran Kovačević - predstavnik Hrvatske gospodarske komore, dr. sc. Stjepan Ribić - predsjednik Uprave Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje d.o.o.

Čitaj više

NAJAVA: Nacionalno natjecanje "Ideje iz Europe", Zagreb, 16.10.2017.

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta i Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) organiziraju 16. listopada 2017. godine Nacionalnu selekciju najboljih poduzetničkih ideja u hotelu Sheraton, Kneza Borne 2, u Zagrebu.

Čitaj više

Dani regionalnoga razvoja i EU fondova u Šibeniku

U Šibeniku se od 05.-07.10.2017. održavaju Dani regionalnoga razvoja i EU fondova. Sudionike konferencije pozdravili su Gabrijela Žalac - ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Branko Baričević - voditelj Predstavništva Europske komisije u Republike Hrvatske, Željko Burić - gradonačelnik Grada Šibenika, Goran Pauk - župan Šibensko-kninske županije te Martina Dalić - potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Čitaj više

Edukacija za korisnike bespovratnih sredstava u okviru Poziva Razvoj poslovne infrastrukture

Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU) trenutno u Zagrebu provodi uvodnu edukaciju za korisnike bespovratnih sredstava u okviru Poziva Razvoj poslovne infrastrukture.

Kroz uvodnu edukaciju se obrađuju teme provedbe projekta, postupka javne nabave, informiranje i vidljivost, upravljanje nepravilnostima i dr.
Čitaj više

U tijeku su provedbene radionice za korisnike bespovratnih sredstava E-impuls

U razdoblju od 02.-05.10.2017. u BIOS-u se odražavaju provedbene radionice za poduzetnike koji su potpisali Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava po objavljenom Pozivu na dostavu projektnih prijedloga E-impuls.

Provedbene radionice organizira i provodi Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO).
Čitaj više

U BIOS-u održana prezentacija Projekta "SUECH - Održivo korištenje energije u prekograničnom području Hrvatske i Mađarske"

Jučer, 27. rujna 2017. godine, u konferencijskoj dvorani Poduzetničkog inkubatora BIOS d.o.o. održala se radionica koja je obilježila početak projekta "SUECH - Održivo korištenje energije u prekograničnom području Hrvatske i Mađarske". Radionicu su organizirali projektni partneri na projektu: Grad Osijek, Obnovljivi izvori energije Osijek d.o.o., Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje d.o.o., udruga EU Centar, Inno-Motive Nltd i Grad Kozármisleny.

Čitaj više

Pozivamo vas na događanje u okviru inicijative "Žene u mreži"

BIOS-ov stanar, Centar za poduzetništvo Osijek, poziva sve žene, nezaposlene, poduzetnice, studentice, predstavnice udruga i institucija na događanje u okviru inicijative "Žene u mreži". Inicijativu je pokrenuo Centar za poduzetništvo s ciljem osnaživanja poduzetničke klime i motivacije žena i poduzetnica uz potporu Grada Osijeka.
Čitaj više

BIOS suradnik na Projektu "Izgradnja Poduzetničkog inkubatora i akceleratora Antunovac"


Direktor BIOS-a, Jean- Pierre Maričić, sudjelovao je u petak, 22. rujna 2017. godine, na potpisivanju Ugovora za projekt Izgradnje Poduzetničkog inkubatora i akceleratora Antunovac na kojem smo suradnici. 

Čitaj više

Besplatne edukacije za poduzetnike u HGK - Županijskoj komori Osijek

U Županijskoj komori Osijek će se u sklopu projekta Grad - prijatelj ženskog poduzetništva do kraja godine održati pet edukacija namijenjenih poduzetnicama i poduzetnicima.

Edukacije koje će provoditi Virtualni ženski poduzetnički centar u suradnji s tvrtkom Novi Poduzetnik d.o.o. su besplatne za polaznike, a bavit će se temama poput motivacije za poduzetništvo, upoznavanja trendova na tržištu te kako uspješno pozicionirati proizvode i usluge na tržištu, usmjeriti pozornost poduzetnika na kvalitetnu prezentaciju svojih poslovnih aktivnosti te ih upoznati s trendovima budućnosti.

Projekt Grad - prijatelj ženskog poduzetništva koji provodi Virtualni ženski poduzetnički centar želi skrenuti pozornost na velike razlike među poduzetnicama ovisno o mjestu gdje žive i rade, a ujedno prati sve odredbe koje su donesene na temelju Strategije za razvoj ženskog poduzetništva u RH za razdoblje 2014. - 2020.

Čitaj više

Održana radionica o pilot projektu „Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija (PPI)"

19. rujna 2017. godine u Zagrebu je održana radionica za zainteresirane poduzetničke potporne institucije o pilot projektu „Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija (PPI)". Radionicu je organizirala Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO). S obzirom da se Poduzetnički inkubator BIOS d.o.o. ima namjeru prijaviti na ovaj projekt, radionici je prisustvovao direktor, Jean-Pierre Maričić.
 
Čitaj više

Prisustvovali smo početnoj konferenciji projekta "Opremanje Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci"

Početna konferencija projekta "Opremanje Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci" na kojem je Poduzetnički inkubator BIOS d.o.o. suradnik održala se 19. rujna 2017. godine u Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci. Konferenciji je prisustvovao i direktor BIOS-a, Jean-Pierre Maričić. Okupljene su pozdravili Melita Birčić - ravnateljica PORA Razvojne agencije Podravine i Prigorja, Mario Rajn - gradonačelnik Grada Križevci, Darko Koren - župan Koprivničko-križevačke županije i Branko Hrg, saborski zastupnik.

Čitaj više

Predstavnici Svjetske banke održali radni sastanak u BIOS-u

Delegacija Svjetske banke na čelu s novom direktoricom, Elisabettom Capannelli, posjetila je u petak 08. rujna 2017. godine Poduzetnički inkubator BIOS. Predstavnici Svjetske banke na terenu žele upoznati što više poduzetnika i poduzetničkih potpornih institucija, kako bi direktno saznali s kojim se preprekama poduzetnici susreću i dobivena saznanja uključili u novu strategiju za Hrvatsku za naredno programsko razdoblje.

Čitaj više

BIOS posjetila delegacija iz Labina

U utorak, 05. rujna 2017. godine, posjetila nas je delegacija iz Labina koju je predvodio gradonačelnik Valter Glavičić. 

Čitaj više

Održan Meet&Match event u BIOS-u

U ponedjeljak, 04. rujna 2017. godine, smo ugostili predstavnike tvrtki ABC Accelerator i EIT Digital na Meet&Match eventu koji su organizirali naši stanari, tvrtka Reaktor.

Čitaj više

Održana 9. KulenDayz konferencija

U Osijeku se od 1.-3. rujna održala 9. KulenDayz konferencija gdje je Poduzetnički inkubator BIOS d.o.o. sudjelovao kao jedan od organizatora.

Čitaj više
Prva stranicaPrethodna stranica1/15Sljedeća stranicaZadnja stranica