Predstavljanje projekta Poduzetničkog kapitala za inovacije i poduzetništvo

hamag

hamag

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) i Poduzetnički inkubator BIOS d.o.o. Osijek, sa zadovoljstvom Vas pozivaju na predstavljanje projekta Poduzetničkog kapitala za inovacije i poduzetništvo – Projektna komponenta II: Fond za poticanje ulaganja u kapital u ranoj fazi financiranja (Seed Co-investment Fund) financiranog zajmom Svjetske banke,
 u četvrtak, 19. svibnja 2016. godine od 13.00 sati, Poduzetnički inkubator BIOS d.o.o., J. J. Strossmayera 341,  31 000 Osijek, Konferencijska dvorana (Objekt A)
Fond za poticanje ulaganja u kapital u ranoj fazi financiranja osigurava sufinanciranje inovativnih subjekata malog gospodarstva u Republici Hrvatskoj putem uvjetnih zajmova koji se odobravaju uz ulaganje privatnih ulagača u vlasnički kapital primatelja ulaganja.
Za ulaganja Fonda planiran je ukupan iznos od 2,5 milijuna eura iz proračuna projekta Poduzetničkog kapitala za inovacije i poduzetništvo Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije koji se financira zajmom Svjetske banke.
Ciljevi Fonda su:
• Poticanje ulaganja prihvatljivih ulagača u vlasnički kapital inovativnih MSP-ova u Republici Hrvatskoj u svrhu daljnjeg razvoja i/ili komercijalizacije inovativnog proizvoda ili usluge.
• Pružanje podrške razvoju inovativnih MSP-ova i novoosnovanih poduzeća do faze u kojoj su dobro pozicionirani za prihvat ulaganja od strane privatnih fondova poduzetničkog kapitala.
Na predstavljanju će prisutni imati priliku čuti detaljnije informacije o Fondu, ciljanim korisnicima i ulagačima, kao i načinu prijave projekata za sufinanciranje. Prihvatljivi projekti sufinancirat će se u iznosu od minimalno 30.000,00 eura do najviše 300.000,00 eura s trajanjem projekata do najviše 24 mjeseca. Natječaj je otvoren 13. travnja 2016. godine.
Predstavljanje Fonda za poticanje ulaganja u kapital u ranoj fazi financiranja uvodnim će riječima otvoriti zamjenik ministra poduzetništva i obrta Mario Turalija, a Nikola Dulčić, voditelj projekta Poduzetničkog kapitala za inovacije i poduzetništvo iz HAMAG-BICRO-a, detaljnije će predstaviti osnovne karakteristike Projekta.
Molimo, dođite pola sata ranije radi registracije.