NovostiObjavljen Poziv "Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP-a kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT)"

Dana 9. srpnja 2018. godine Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga "Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP-a kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT)", Referentna oznaka: KK.03.2.1.18.

Čitaj više

BIOS potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava

Dana 6. srpnja 2018. godine potpisani su Ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u razdoblju 2014.-2020. u okviru natječaja "Pružanje visokokvalitetnih usluga za male i srednje poduzetnike putem poduzetničkih potpornih agencija".

Čitaj više

Obavijest: PoC7 - Produljenje roka za dostavu projektnih prijava do 07.09.2018.

Dana 05. srpnja 2018. produljen je rok za dostavu projektnih prijava za sufinanciranje istraživačko-razvojnih projekata kroz Program provjere inovativnog koncepta.

Čitaj više

Objavljen Poziv na dostavu projektnih prijedloga "WWW vaučeri za MSP-ove"

Dana 6. srpnja 2018. godine Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga "WWW vaučeri za MSP-ove", Referentna oznaka: KK.03.2.1.17. Poziv je namijenjen mikro, malim i srednjim poduzećima kojima će bespovratna sredstva biti dodijeljena u obliku vaučera. Dodijeljenim bespovratnim sredstvima sufinancirat će se izrada i redizajn mrežnih stranica te nabava mrežnih rješenja u području e-commerce i m-commerce.

Čitaj više

Sudjelujemo na konferenciji "Workshop on Investment Readiness of Innovation Projects in South East Europe"

U Zagrebu se jučer i danas (4. i 5. srpnja 2018. godine) na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu održava konferencija "Workshop on Investment Readiness of Innovation Projects in South East Europe". Konferenciju organizira Zajednički istraživački centar Europske komisije (JRC) u suradnji s Fakultetom strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu (FSB), Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) i Centrom za transfer tehnologije d.o.o. (CTT).

Čitaj više

Objava prve izmjene Poziva na dostavu projektnih prijedloga "Inovacijski vaučeri za MSP-ove"

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je prvu izmjenu Poziva na dostavu projektnih prijedloga "Inovacijski vaučeri za MSP-ove", referentna oznaka KK.03.2.2.03, kojom se, između ostalog, mijenja početak zaprimanja projektnih prijedloga sa 21. lipnja 2018. u 11:00 sati na 02. srpnja 2018. godine u 11:00 sati.

Čitaj više

Održana besplatna radionica o prijavi na PoC7

U BIOS-u se u četvrtak, 28.6., održala radionica za prijave na Program provjere inovativnog koncepta (PoC7), koji je objavila Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO). Kolege Jean-Pierre Maričić i Ivana Horvat zainteresiranima su predstavili program i način prijave. Gost predavač bio je Denis Sušac iz tvrtke Mono d.o.o., koja je u sklopu PoC5 dobila bespovratna sredstva iz ovog programa.

Čitaj više

Najava besplatne radionice u BIOS-u o postupku prijave na Program provjere inovativnog koncepta (PoC7)

U četvrtak, 28.6.2018., u 9 sati u konferencijskoj dvorani A Poduzetničkog inkubatora BIOS održati će se besplatna radionica o prijavi na PoC7. Na radionici će gost predavač biti i Denis Sušac iz tvrtke Mono d.o.o., koja je u sklopu PoC5 dobila bespovratna sredstva iz ovog programa.

Čitaj više

Rezultati evaluacije projekata iz programa EUREKA

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) objavila je 29. studenog 2017. godine Zajednički poziv za međunarodne suradničke projekte iz programa EUREKA.

Čitaj više

Youtube kanal Ministarstva gospodarstva s edukacijama za pozive certifikacije i inovacijskih vaučera

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta organiziralo je 11. lipnja 2018. godine informativnu radionicu za dostavu projektnih prijedloga za pozive "Certifikacijom proizvoda do tržišta" i "Inovacijski vaučeri za MPS-ove", a cjelokupan sadržaj radionica dostupan je na Youtube kanalu Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Čitaj više

Djelatnici BIOS-a sudjelovali na utrci "B2B RUN 2018."

B2B RUN je prva poslovna utrka namijenjena svim zaposlenicima trgovačkih društava prijavljenih na području Republike Hrvatske.

Ove godine doživjela je svoje treće izdanje u Osijeku, a u utrci su se po prvi put okušali i djelatnici Poduzetničkog inkubatora BIOS. Čak 634 trkača, odnosno 57 tvrtki, se u četvrtak 14. lipnja natjecalo za prvo mjesto.

Čitaj više

Održan sastanak projektnog tima u Garešnici

U Garešnici se, u utorak 12. lipnja, održao radni sastanak projektnih partnera u sklopu projekta "Izgradnja i opremanje Tehno parka Garešnica".

Dio projektnog tima je i naša djelatnica, Tihomira Klobučar, koja je asistent u navedenom projektu. Podsjetimo, riječ je o projektu "Izgradnja i opremanje Tehno parka Garešnica" kojemu je cilj podići konkurentnost postojećih poduzeća i doprinijeti otvaranju novih poduzeća kroz stvaranje infrastrukturnih preduvjeta i inovativnog poslovnog okruženja.

Čitaj više

Najava besplatne motivacijske radionice "Ženska perspektiva"

Dana 20. lipnja 2018. godine Agencija za održivi razvoj Općine Antunovac-RODA d.o.o. za gospodarski i ruralni razvoj i poticanje poduzetništva sudjelovat će u organizaciji motivacijske radionice u suradnji  s partnerom Udruga za razvoj ženskog poduzetništva "Perspektiva" iz Lipika koja će se predstaviti projektom "Ženska perspektiva“. U okviru motivacijske radionice Agencija za održivi razvoj Općine Antunovac-RODA d.o.o. predstavit će ženama poduzetnicama projekt poduzetnički inkubator i akcelerator Antunovac KK.03.1.2.01.0012, u suradnji s Regionalnom razvojnom agencijom (RRA) Slavonije i Baranje, te Upravnim odjelom za investicije, razvojne projekte i fondove EU Osječko-baranjske županije.

Čitaj više

Najava: Seminar o paušalnom obrtu

Obrtnička komora Osječko-baranjske županije 15. lipnja organizira seminar o paušalnom obrtu.

Više informacija: http://okobz.hr/seminar-pausalni-obrt/
Čitaj više

Najava: Besplatna edukacija o komunikaciji i načelima poslovnog i međunarodnog pregovaranja

Hrvatska gospodarska komora organizira edukaciju Komunikacija i načela poslovnog i međunarodnog pregovaranja, koja će se održati u četvrtak, 14. lipnja, u 10 sati u Županijskoj komori Osijek, na adresi Europske avenije 13.

Čitaj više
Prva stranicaPrethodna stranica1/20Sljedeća stranicaZadnja stranica