Studijsko putovanje u London i Birmingham

Studijsko putovanje u London i Birmingham

Studijsko putovanje u London i Birmingham

Od 9. do 12. srpnja Sektor za industriju i IT koji djeluje u sklopu Hrvatske gospodarske komore organizirao je studijsko putovanje u London i Birmingham na kojemu je sudjelovao i naš kolega Jean-Pierre Maričić.

Cilj ovog posjeta bio je pronaći ured u Londonu ili Birminghamu iz kojeg bi hrvatske IT tvrtke mogle širiti poslovno tržište na Veliku Britaniju i ostale zapadnoeuropske zemlje, kao i pronalaziti partnere i investitore na tom tržištu.
 
U sklopu putovanja u Londonu sudionici su posjetili co-working i hub prostore Landmark, Workhouse One, Central Working i WeWork. U Birminghamu su posjetili prostor Millenium Point i Innovation Birmingham Campus.

Organizator posjeta u Birminghamu bio je poslovni voditelj projekta Business Birmingham, čiji je cilj privlačenje inovativnih međunarodnih startup tvrtki u Birmingham. U sjedištu projekta (West Midlands Growth Company) održano je nekoliko prezentacija za sudionike posjeta (Osnivanje tvrtke u Velikoj Britaniji; Knjigovodstvo; Pravna pitanja i Razvoj novih poslova).

U sklopu studijskog putovanja sudionici su sudjelovali i na "Mesh" eventu koji je za cilj imao umrežavanje tehnoloških lidera West Midlands područja.