Studijsko putovanje u Tuzlu u okviru projekta InECo

Posjet Tuzli

Posjet Tuzli

U okviru projekta Inovativno umrežavanje i gospodarska suradnja Tuzle i Vukovara – InECo, 14. i 15. lipnja organizirano je studijsko putovanje u Tuzlu.
Studijsko putovanje obuhvaćalo je posjet BIT centru (Business Inovation and Technology Park), Udruženju za razvoj NERDA, JKP Pannonica, Udruženju BOSPER, PLANT-u te JP Razvojno-poduzetnički centar Inkubator Lipnica. U posjeti su sudjelovali predstavnici Grada Vukovara, potpornih institucija malom i srednjem poduzetništvu (Vukovarska gospodarska zona, Razvojna agencija Vukovar - VURA d.o.o., Agencija za razvoj Vukavarsko-srijemske županije HRAST, Poduzetnički inkubator BIOS, Razvojna agencija Brodsko-posavske županije, Općina Lovas, TINTL - Ured za međunarodnu suradnju, Hrvatska gospodarska komora) te predstavnici poduzeća Vupik d.d.

Projekt Inovativno umrežavanje i gospodarska suradnja Tuzle i Vukovara financiran je od strane Europske unije, koja je grant sredstva za njegovu implementaciju dodijelila u okviru 1. Poziva za dostavljanje projekata za program IPA Prekogranična suradnja Hrvatska - Bosna i Hercegovina. Funkcionalni vodeći partner Projekta je Općina Tuzla, u suradnji s Udruženjem samostalnih privrednika općine Tuzla, a vodeći partner u Hrvatskoj je Grad Vukovar u suradnji sa Razvojnom agencijom Vukovar. Vrijednost Projekta za Grad Vukovar iznosi 147.590,45 EUR-a, od kojih je sufinanciranje Grada 22.153,33 EUR-a.

Glavni cilj InECo projekta je jačanje institucionalne i gospodarske suradnje Tuzle i Vukovara, s naglaskom na razvoj gospodarstva i uspostavu suradnje malih i srednjih poduzeća s područja ova dva grada. Projekt je započeo 15. ožujka 2011. godine, a njegova provedba traje 24 mjeseca.

Poduzetnički inkubator BIOS Osijek predstavljala je Maja Galić.