Sudjelovali smo na uvodnoj konferenciji projekta "Izgradnja Poduzetničkog inkubatora Otok"

Uvodna konferencija projekta

Uvodna konferencija projekta "Izgradnja Poduzetničkog inkubatora Otok"

U gradskoj je vijećnici grada Otoka u srijedu 29. studenog održana uvodna konferencija EU projekta „Izgradnja Poduzetničkog inkubatora Otok“ koji zajednički provode Grad Otok, nositelj projekta, te Otočka razvojna agencija ORA i Poduzetnički inkubator BIOS iz Osijeka. Tijekom konferencije predstavljeni su ciljevi projekta te aktivnosti koje će se provoditi.

U sklopu projekta „Izgradnja Poduzetničkog inkubatora Otok“ u poduzetničkoj zoni Otok izgraditi će se moderna građevina površine 1.184,77 m² s ukupno 16 poslovnih prostora namijenjenih poduzetnicima. Svi će prostori u potpunosti biti opremljeni i prilagođeni potrebama poduzetnika.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 13.567.630,84 kn, a sufinancira ga Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, OP-a Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., iznosom od 13.551.910,84 kn. Projekt je započeo 1. listopada 2017. godine, a trajat će 24 mjeseca.
 
Grad Otok ovim projektom stvara uvjete za razvoj poduzetništva na svom području. Svima koji započinju vlastiti posao u inkubatoru će biti osigurani uvjeti za poslovanje u vidu poslovnih prostora, kao i izravne tehničke pomoći.
 
Najam prostora u prvoj godini poslovanja biti će potpuno besplatan, a nadalje po subvencioniranim cijenama kako bi se poduzetnici-početnici postupno prilagodili tržišnim uvjetima poslovanja. Poduzetnici će u novom objektu na raspolaganju imati 6 poslovnih prostora za proizvodne djelatnosti, 5 uredskih prostora, 3 hladne komore i 1 višenamjensku dvoranu.
 
Partneri na projektu su Otočka razvojna agencija ORA i Poduzetnički inkubator BIOS iz Osijeka koji će svojim  iskustvom doprinijeti da se projekt uspješno provede. Poduzetnici će dobivati sve informacije potrebne za njihovo poslovanje, a posebice se to odnosi na mogućnost korištenja sredstava iz EU fondova. Također, održavat će se i specijalizirane edukacije namijenjene poduzetnicima, primjerice „Pokreni svoj posao“, „Od ideje do poduzetnice“ ili radionice o korištenju interneta u prodaji proizvoda.