Sudjelujemo na konferenciji "Workshop on Investment Readiness of Innovation Projects in South East Europe"

Konferencija

Konferencija "Workshop on Investment Readiness of Innovation Projects in South East Europe"

U Zagrebu se jučer i danas (4. i 5. srpnja 2018. godine) na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu održava konferencija "Workshop on Investment Readiness of Innovation Projects in South East Europe". Konferenciju organizira Zajednički istraživački centar Europske komisije (JRC) u suradnji s Fakultetom strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu (FSB), Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) i Centrom za transfer tehnologije d.o.o. (CTT).

Glavni cilj konferencije je razmjena znanja i iskustava u razvoju inovacija i njihovog financiranja. Hrvatska je u posljednjih godinu dana postigla značajan napredak u unaprjeđivanju suradnje između znanstvenih organizacija i industrije, promoviranjem kolaborativnih programa ali i ponudom financijskih instrumenata za financiranje inovacija u start-up i scale-up fazi.

Na konferenciji sudjeluje i naš kolega Jean-Pierre Maričić. Sudionicima će biti predstavljeni mnogi inovativni projekti - od neurokirurškog robota, preko bicikla na vodik, do studentske formule. Predstavnici investicijske zajednice, od banaka, preko investicijskih fondova do poslovnih anđela će prezentirati financijske instrumente namijenjene inovacijama. Uspješni poduzetnici i inovatori će također podijeliti svoja iskustva.​

Više informacija: ​https://ec.europa.eu/jrc/en/event/workshop/investment-readiness-south-east-europe