Tehnološki razvoj gradskog prijevoza

Znanstveno stručna suradnja Elektrotehničkog fakulteta i GPP-a Osijek u cilju tehnološkog razvoja gradskog prijevoza
Elektrotehnički fakultet Osijek i Gradski prijevoz putnika d.o.o. Osijek započeli su znanstveno stručnu suradnju u cilju tehnološkog razvoja gradskog prijevoza kao bitnog segmenta poboljšanja kvalitete življenja stanovnika Osijeka i okolice. 
 
Novi Laboratorij za električne strojeve i hibridne pogonske sustave u sklopu poduzetničkog inkubatora BIOS, a u sastavu Zavoda za elektrostrojarstvo ETF-a Osijek trebao bi omogućiti suvremeni znanstveni pristup rekonstrukciji voznog parka GPP-a u smislu energetske učinkovitosti i korištenja pogodnosti hibridnih pogonskih sustava.
 
Kroz niz radionica pokušati će se približiti studente (buduće inženjere) suvremenim tehnologijama i zahtjevima industrijskih postrojenja, a suradnja sa GPP-om na projektima novih i redizajnu postojećih pogonskih sustava osigurati će potrebna stručna znanja.
 
Početak suradnje započeo je stručnom radionicom uprave GPP-a u metodički opremljenim prostorima ETF-a Osijek. Cilj radionice je podizanje razine upravljanja i strateškog planiranja u svrhu priprema uprave GPP-a za sudjelovanje na natječaju Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za sufinanciranje nabavke novih ekološki prihvatljivijih vozila.
 
Osiguranje pouzdanosti usluge i potrebnih kapaciteta GPP-a za potrebe grada Osijeka i okolice kroz rješavanje logističkih aspekata prijevoza putnika u gradu, ekonomske efikasnosti  i energetske učinkovitost pruža bolju kvalitetu življenja te su jamac daljnjeg razvoja.