U Zagrebu održano finale studentskog startup natjecanja "Smartup: Pitch it till you reach it"

FOTO: Smartup

FOTO: Smartup

18. svibnja u 18:00 sati na Zagrebačkom velesajmu, točnije u novootvorenom Tehnološkom parku Zagreb, održalo se finale studentskog startup natjecanja gdje su finalisti pred stručnim žirijem prezentirali svoje ideje koje su usavršili uz pomoć iskusnih mentora. Finalu natjecanja prisustvovao je i direktor Poduzetničkog inkubatora BIOS d.o.o., Jean-Pierre Maričić.

Smartup je edukativno natjecanje u kojem se studenti natječu u razvoju poslovne ideje. Glavni ciljevi natjecanja su promicanje poduzetništva i poduzetničkog duha među studentskom populacijom i povezivanje proaktivnih mladih talenata s najpoželjnijim poduzećima, potencijalnim poslodavcima ili investitorima.

Edukacije natjecatelja bile su usmjerene na Lean metodologiju s ciljem približavanja iste studentskoj populaciji što bi im pomoglo u razvoju njihovih budućih startupova. Tijekom natjecanja studenti su imati priliku proći kroz razne edukativne radionice i rad s mentorima koji su im pomogli u realizaciji njihove ideje. 

O pitchevima finalista odlučivali su Marko Škrobo iz Sense Consultinga, Mihovil Barančić iz ZIP inkubatora, Goran Dautović iz Core Incubatora i Dražen Topčić iz CRANE-a.

Pobjedu su odnijeli Sprint, Bertha i Fit Foods. Fit Foods je startup projekt mladog Osječanina, Vladimira Puvače. Najbolje timove očekuje primamljiv nagradni fond i prilika da budu primljeni u inkubator poduzetništva.

Čestitamo svima!

Izvor: Smartup