IPA IIIc - Poslovna infrastruktura

IPA IIIc

IPA IIIc

Poduzetnički inkubator BIOS povećava svoje kapacitete izgradnjom i opremanjem nove modularne hale.
U sklopu programa IPA, komponenta IIIC, shema bespovratnih sredstava za poslovnu infrastrukturu - operativni program regionalne konkurentnosti, Poduzetničkom inkubatoru BIOS d.o.o. odobren je projekt izgradnje modularne hale, ukupne vrijednosti 1.391.050,62 EUR. Odobrena bespovratna financijska sredstva Europske unije za ovaj projekt iznose 999.887,19 EUR. Ostatak iznosa financirat će Grad Osijek, koji sufinancira 25,07 % ukupne vrijednosti projekta, odnosno 348.736,39 EUR. te Poduzetnički inkubator BIOS sa 42.427,04 EUR.

Cilj projekta je izgradnja i opremanje modularne hale, odnosno povećanje kapaciteta inkubatora za prijem novih proizvodnih i tehnološki orijentiranih tvrtki, s ciljem razvoja malog i srednjeg poduzetništva te smanjenja nezaposlenosti u regiji. Također, projektom će se promovirati poduzetništvo, razviti dva nova seminara za poduzetnike (Zaštita intelektualnog vlasništva i Utjecaj pristupanja EU na poduzetnike) te virtualni inkubator kojim će se usluge BIOS-a moći lakše ponuditi i onim poduzetnicima koji nisu fizički smješteni u inkubatoru.

Kapacitet Poduzetničkog inkubatora BIOS projektom će se povećati za 24 poslovna prostora- 11 poslovnih prostora u prizemlju (40- 100 m2) te 13 na katu (20- 70 m2). Ukupna bruto površina iznosit će 1.873,00 m2.
 
Dugoročno, ovim projektom planira se da će tvrtke koje posluju unatar inkubatora stvoriti 228 novih radnih mjesta u sljedećih deset godina.