Međunarodna konferencija o poduzetništvu 2009

Prepoznavanje poduzetničkih prilika u vrijeme krize
​Treću Međunarodnu konferenciju o poduzetništvu organizirali su Poduzetnički inkubator BIOS i Centar za poduzetništvo Osijek, u suradnji sa suorganizatorima,  u razdoblju od 17. do 19.09.2009., na kojoj je sudjelovalo 40 predavača i više od 180 sudionika iz 7 zemalja (poduzetnici, potporne institucije, gradonačelnici iz regije, predstavnici sveučilišta…).

Teme ovogodišnje konferencije bile su: informiranje poduzetnika o izvorima financiranja u vrijeme krize, razvoj regije kroz suradnju lokalne samouprave, poduzetnika i potpornih institucija, transfer tehnologije - poticanje inovacija i komercijalizacije, izvoz kao strategija razvoja i nužnost umrežavanja (klasteri, zadruge, partnerstva). Drugog dana konferencije u konferencijskoj dvorani Poduzetničkog inkubatora BIOS, održana je diskusija o mogućim putovima izlaska iz krize, kojoj je kao uvod prethodila prezentacija rezultata istraživanja o krizi, provedenog među sudionicima konferencije.

Generalni pokrovitelj konferencije i ove godine bio je Grad Osijek, a pokrovitelj konferencije Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva Republike Hrvatske. Partneri konferencije bili su: Gradnja d.o.o., Poduzetnički centar Pakrac i Hrvatska banka za obnovu i razvitak.