Međunarodna konferencija o poduzetništvu 2010

Inovativnost + Poduzetništvo = Konkurentnost
​Četvrtu Međunarodnu konferenciju o poduzetništvuorganizirali su Poduzetnički inkubator BIOS i Centar za poduzetništvo Osijek, u suradnji s Osječko-baranjskom županijom i Poslijediplomskim studijem Poduzetništvo, Poduzetničkim centrom Pakrac i Energea Grupom (u razdoblju od 29. do 30.10.2010.),na kojoj je sudjelovalo 25 predavača i više od 180 sudionika iz 6 zemalja (poduzetnici, potporne institucije, gradonačelnici iz regije, predstavnici sveučilišta…).

Teme konferencije bile su: razvoj regije kroz suradnju lokalne samouprave, poduzetnika i potpornih institucija kroz razvoj poduzetništva, transfer tehnologije - poticanje inovacija i komercijalizacije - uspješni primjeri, poticanje izvoza kao strategije razvoja, umrežavanje (clusteri, zadruge, partnerstva), pozitivna iskustva u korištenju pretpristupnih fondova EU, uspješni primjeri povezivanja znanosti i prakse i prekogranična suradnja.

Drugog dana konferencije,  u konferencijskoj dvorani Poduzetničkog inkubatora BIOS, održana je diskusija o ulozi potpornih institucijau razvoju poduzetništva  Što možemo učiniti bolje?. U diskusiji su dotaknuti i problemi samoodrživosti potpornih institucija, percepciji poduzetnika o glavnim zadaćama ovih institucija, te njihove realne pomoći poduzetnicima.

Generalni pokrovitelji konferencije bili su Grad Osijek i Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, partneri konferencije bili su: Poduzetnički centar Pleternica, Fina i Hrvatska udruga poslodavaca, dok su medijski pokrovitelji bili: WLW i BIZdirekt.