Media

Mediji

Što pišu, snimaju i govore o nama

Arrow left long

Projekt "Rekonstrukcija i opremanje hardverskog laboratorija Poduzetničkog inkubatora BIOS"

Projekt "Rekonstrukcija i opremanje hardverskog laboratorija Poduzetničkog inkubatora BIOS-a" ​odobren je u okviru Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija" te prijavljen na natječaj pod nazivom "Razvoj poslovne infrastrukture".

Poduzetnički inkubator BIOS d.o.o. osnovan je s namjerom da pomogne poduzetnicima u najkritičnijim fazama rasta i razvoja, a usluge koje MSP koriste u BIOS-u s godinama su se mijenjale. Analiza trenutnog stanja ukazuje da je malim i srednjim poduzetnicima neisplativo ulagati u kapitalnu imovinu za visokotehnološku proizvodnju, a razlog tome je činjenica da korištenje investicije poduzetnika koji su u samom početku rasta i razvoja ne opravdava visinu ulaganja.

Projektom "Rekonstrukcija i opremanje harsverskog laboratorija" namjerava se rekonstruirati zgrada Poduzetničkog inkubatora BIOS (Objekt C) u sklopu koje će se nalaziti hardverski laboratorij opremljen 3D printerima, 3D skenerima, moderni CNC strojevi i dr. Hardverski laboratorij će biti namijenjen tvrtkama koje se bave visokim tehnologijama, osobito poduzetnicima početnicima koji u najranijoj fazi poslovanja nemaju financijske, tehničke te tehnološke kapacitete za kupnju nove opreme.
Nositelj projekta: Poduzetnički inkubator BIOS d.o.o.
Partner na projektu: Grad Osijek
Vrijednost projekta: 6.169.886,42 kn, a Europska unija sufinancira 5.010.850,20 kn
Trajanje projekta: 21 mjesec

Ciljevi projekta su:
- Rekonstruirati i opremiti Hardverski laboratorij u sklopu BIOS-a
- Doprinijeti rastu malih i srednjih poduzeća kao i drugih gospodarskih subjekata u projektnom području te stvaranju novih radnih mjesta,
- Doprinijeti uravnoteženom razvoju grada Osijeka.
 
Provedba projekta započela je 1. listopada 2017. godine, a završila 1. srpnja 2019. godine.

Želiš organizirati događaj i trebaš odlično opremljenu dvoranu?