Media

Mediji

Što pišu, snimaju i govore o nama

Arrow left long

Nova hala BIOS-a za 228 novih radnih mjesta

U tijeku je gradnja nove modularne hale u Poduzetničkom inkubatoru BIOS vrijednosti milijun i 400 tisuća Eura. Milijun eura su bespovratna sredstva Europske unije, a ostatak financiraju grad Osijek i sam BIOS.
Radovi na hali idu prema predviđenom planu, a objekt bi trebao biti završen do svibnja sljedeće godine. Površina će se BIOS-a povećati na tisuću i 873 četvorna metra. Nova će zgrada imati solarnu elektranu i kolektor dakle bit će energetski učinkovita. Imat će i dizalo koje će olakšati pristup osobama s invaliditetom. Pokazatelji govore da sve više mladih rješava svoju egzistenciju samozapošljavanjem, pa će, nema sumnje, i nova hala biti brzo popunjena, a, vjeruju u BIOS-u, i ona će brzo biti nedovoljna.
 
​U sklopu programa IPA, komponenta IIIC, shema bespovratnih sredstava za poslovnu infrastrukturu - operativni program regionalne konkurentnosti, Poduzetničkom inkubatoru BIOS d.o.o. odobren je projekt izgradnje modularne hale, ukupne vrijednosti 1.391.050,62 eura. Odobrena bespovratna financijska sredstva Europske unije za ovaj projekt iznose 999.887,19 eura. Ostatak iznosa financira Grad Osijek, a koji sufinancira 25,07 % ukupne vrijednosti projekta, odnosno 348.736,39 eura te Poduzetnički inkubator BIOS sa 42.427,04 eura.
Cilj je projekta izgradnja i opremanje modularne hale, odnosno povećanje kapaciteta inkubatora za prijem novih proizvodnih i tehnološki orijentiranih tvrtki, s ciljem razvoja malog i srednjeg poduzetništva te smanjenja nezaposlenosti u regiji. Također, projektom će se promovirati poduzetništvo, razviti dva nova seminara za poduzetnike (Zaštita intelektualnog vlasništva i Utjecaj pristupanja EU na poduzetnike) te virtualni inkubator kojim će se usluge BIOS-a moći lakše ponuditi i onim poduzetnicima koji nisu fizički smješteni u inkubatoru. Kapacitet Poduzetničkog inkubatora BIOS projektom će se povećati za 24 poslovna prostora- 11 poslovnih prostora u prizemlju (40- 100 m2) te 13 na katu (20- 70 m2). Ukupna bruto površina iznosit će 1.873,00 m2. Dugoročno, ovim se projektom planira da tvrtke, koje će poslovati unatar Inkubatora, stvore 228 novih radnih mjesta u sljedećih deset godina.
Izvođač radova je tvrtka Gradnja d.o.o. iz Osijeka, a završetak je planiran za svibanj 2013. godine.

Želiš organizirati događaj i trebaš odlično opremljenu dvoranu?