News

Novosti

Novosti, najava događanja, bespovratne potpore, projekti

Arrow left long

Novosti

2018/12/03

Najava radionice "Pametna proizvodnja: prilike i izazovi"

E73d1ea0 6773 4e24 9481 7e5d09448f5e
E73d1ea0 6773 4e24 9481 7e5d09448f5e

Najava radionice "Pametna proizvodnja: prilike i izazovi"

NOVOSTI

2018/12/03

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) poziva vas na radionicu "Pametna proizvodnja: prilike i izazovi" koja će se održati u Osijeku, 6. prosinca 2018. u 12 sati u prostorijama Vikarijata (J.J. Strossmayera 58).

Program radionice namijenjen je subjektima malog gospodarstva (mikro, malim i srednjim tvrtkama), s ciljem informiranja o pametnoj proizvodnji te ostalih pametnih rješenja hrvatskih poduzetnika u sklopu projekta Smart Factory Hub. Ovaj projekt usmjeren je na tehnološki specijalizirane poduzetnike u prerađivačkoj industriji. Takvi proizvođači suočeni su sa značajnim problemima povećanja kapaciteta proizvodnje u niskobudžetnim gospodarstvima te povećanom razinom sofisticiranosti lanaca opskrbe u visokobudžetnim gospodarstvima. Upravo lean proizvodni proces i pametna proizvodnja mogu značajno povećati učinkovitost snižavanjem troškova, ispravnim radom i efikasnijom raspodjelom vremena ukupne proizvodnje uključujući rad strojeva, linija i ljudi.

Na početku programa će osim pametne proizvodnje biti predstavljen i projekt PPI2Innovate kojim se nastoji potaknuti korištenje javne nabave inovativnih rješenja te projekt B Light kojemu je cilj ojačati suradnju između malih i srednjih poduzeća u pograničnom području Mađarska – Hrvatska. Središnji dio programa odnosit će se na mogućnosti financiranja poduzetničkih projekata putem financijskih instrumenata, dok će se u završnom dijelu programa predstaviti bespovratne potpore koje provodi HAMAG-BICRO, kao i novi natječaji.

Program događanja preuzmite ovdje.

Prijavite se na sljedećoj poveznici.

Za više informacija posjetite internetske stranice www.hamagbicro.hr