News

Novosti

Novosti, najava događanja, bespovratne potpore, projekti

Arrow left long

Novosti

2018/07/05

Sudjelujemo na konferenciji "Workshop on Investment Readiness of Innovation Projects in South East Europe"

0326b630 91e2 49f7 97b5 cb94dcfbcc45
0326b630 91e2 49f7 97b5 cb94dcfbcc45

Sudjelujemo na konferenciji "Workshop on Investment Readiness of Innovation Projects in South East Europe"

NOVOSTI

2018/07/05

U Zagrebu se jučer i danas (4. i 5. srpnja 2018. godine) na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu održava konferencija "Workshop on Investment Readiness of Innovation Projects in South East Europe". Konferenciju organizira Zajednički istraživački centar Europske komisije (JRC) u suradnji s Fakultetom strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu (FSB), Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) i Centrom za transfer tehnologije d.o.o. (CTT).
Glavni cilj konferencije je razmjena znanja i iskustava u razvoju inovacija i njihovog financiranja. Hrvatska je u posljednjih godinu dana postigla značajan napredak u unaprjeđivanju suradnje između znanstvenih organizacija i industrije, promoviranjem kolaborativnih programa ali i ponudom financijskih instrumenata za financiranje inovacija u start-up i scale-up fazi.

Na konferenciji sudjeluje i naš kolega Jean-Pierre Maričić. Sudionicima će biti predstavljeni mnogi inovativni projekti - od neurokirurškog robota, preko bicikla na vodik, do studentske formule. Predstavnici investicijske zajednice, od banaka, preko investicijskih fondova do poslovnih anđela će prezentirati financijske instrumente namijenjene inovacijama. Uspješni poduzetnici i inovatori će također podijeliti svoja iskustva.​

Više informacija: ​https://ec.europa.eu/jrc/en/event/workshop/investment-readiness-south-east-europe