News

Novosti

Novosti, događanja, javni pozivi, natječaji

Arrow left long

VIJEST

2019/03/15

Posjet učenika OŠ Retfala

PIšE

Logo grey

BIOS

PIšE

Logo grey

BIOS

Eade409d 85fb 4d5c 92e8 e30154a35f9b
Eade409d 85fb 4d5c 92e8 e30154a35f9b

Posjet učenika OŠ Retfala

VIJEST

2019/03/15

PIšE

Logo grey

BIOS

PIšE

Logo grey

BIOS

Poduzetnički inkubator BIOS prošle srijede, 13. ožujka, ugostio je 15-tak nadarenih učenika 7. i 8. razreda OŠ Retfala iz Osijeka.

OŠ Retfala provodi Erasmus projekt te su u sklopu svog projektnog tjedna odlučili zainteresirane učenike upoznati s radom BIOS-a. Djelatnica BIOS-a, Tihomira Klobučar, učenicima je održala prezentaciju i upoznala ih s ulogom potpornih institucija i inkubatora te objasnila važnost koju imaju za razvoj lokalne poduzetničke zajednice.

Prilikom obilaska BIOS-a, učenici su se upoznali s radom Coworkinga, naučili nešto novo o hardverskom laboratoriju koji upravo opremamo, a imali su priliku posjetiti i neke od naših stanara.

Tvrtka Orqa je rado ugostila nadarene učenike. Objasnili su koliku važnost BIOS ima za mlade poduzetnike poput njih, predstavili proizvode koje su implementirali, a osim oduševljenja prostorom u kojem mladi poduzetnici rade, najviše interesa kod učenika pobudile su, sada već slavni Orqa-in proizvod, FPV naočale za upravljanje dronovima.

Učenici su pokazali velik interes za rad BIOS-a, a nas raduje što u tako mladim ljudima već sada prepoznajemo poduzetnički potencijal i naše buduće stanare. 

Image
Image
Image