News

Novosti

Novosti, događanja, javni pozivi, natječaji

Arrow left long

Vijest

2019/03/22

Najavljen Osijek Drone Expo

PIšE

Logo grey

BIOS

PIšE

Logo grey

BIOS

53dcdbdb cb1f 4ee7 a134 9c36cc1a3184
53dcdbdb cb1f 4ee7 a134 9c36cc1a3184

Najavljen Osijek Drone Expo

VIJEST

2019/03/22

PIšE

Logo grey

BIOS

PIšE

Logo grey

BIOS

Krovna terasa B objekta Poduzetničog inkubatora BIOS ugostila je jučer tiskovnu konferenciju za novinare u sklopu koje je najavljen drugi, još bogatiji i uzbudljiviji Osijek Drone Expo.

Sajam dronova "Osijek Drone Expo" održati će se 10. i 11. svibnja u sjevernoj i istočnoj hali dvorane Gradski vrt, dok će se utrka dronova održati 11. svibnja u maloj hali. Ove godine očekuje se korak naprijed u odnosu na prethodnu, pa će tako na sajmu biti više od 20 izlagača, dok će sama utrka dronova biti još bolja i uzbudljivija, uz veći nagradni fond i više natjecatelja koji dolaze iz nekoliko europskih zemalja, čime utrka zadržava i pojačava svoj međunarodni karakter.

Tiskovnoj konferenciji nazočili su Ivan Anušić, župan Osječko-baranjske županije, Željko Požega - predsjednik Gradskog vijeća, Alen Vukašinović - direktor Osječkog sajma, Saša Lamza - direktor Poduzetničkog inkubatora BIOS, Goran Bajči - predstavnik generalnog pokrovitelja Msan grupe, Srđan Kovačević - suorganizator utrke i konferencije, suvlasnik tvrtke Orqa, te Ivan Vidaković i Vedran Kralj koji imaju ulogu stručnog vodstva.

Svi okupljeni imali su priliku isprobati Orqine FPV naočale za upravljanje dronovima i steći dojam kako je to pogledati iz perspektive drona u najvišoj rezoluciji.

Više informacija: https://goo.gl/dz5sma

Image
Image
Image
Image