News

Novosti

Novosti, najava događanja, bespovratne potpore, projekti

Arrow left long

Novosti

2019/04/03

Svečani prijem kod veleposlanika SAD-a

PIšE

Logo grey

BIOS

PIšE

Logo grey

BIOS

E7e84777 552d 4fd0 a6c0 7a6cef6791fb
E7e84777 552d 4fd0 a6c0 7a6cef6791fb

Svečani prijem kod veleposlanika SAD-a

NOVOSTI

2019/04/03

PIšE

Logo grey

BIOS

PIšE

Logo grey

BIOS

Veleposlanik Sjedinjenih američkih država u Republici Hrvatskoj, g. W. Robert Kohorst, ugostio je jučer u svojoj rezidenciji "Road to GES" event.

"Road to GES" event okupio je predstavnike javne vlasti, potpornih institucija, civilnog i privatnog sektora te obrazovnih institucija uključenih u Aurora.hr projekt. Na događaju je sudjelovala i djelatnica Poduzetničkog inkubatora BIOS, Tihomira Klobučar, koja je voditelj projekta na lokalnoj razini u suradnji s Ninom Marković iz Centra za poduzetništvo Osijek. Događaju se odazvao i Tomislav Barbarić iz Javne ustanove regionalne razvojne agencije Osječko-baranjske županije.

Aurora je projekt Impact Hub Zagreba koji se odvija uz potporu Veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj. Aurora je platforma koja donosi sve bitne informacije vezane uz žensko poduzetništvo u Hrvatskoj. Vizija projekta je da se poveže cjelokupni poduzetnički ekosustav te time objedini, organizira i podjeli informacije koje poduzetnice trebaju u različitim fazama razvoja svoga posla od učenja, pokretanja posla do samog poslovanja.

Veleposlanik je nakon pozdravnog govora riječ prepustio Heleni Habdiji iz Imapct Huba Zagreb, voditeljici projekta Aurora. U sklopu kratke prezentacije okupljeni su čuli o dosadašnjim eventima (jedan od njih se u siječnju održao u BIOS-u), edukacijama i sustavu mentoriranja, nakon čega je uslijedio kratki rad u grupama s ciljem razmjena lokalnih iskustava i ideja, te networking.

Foto: U.S. Embassy / Tihomira Klobučar

Image
Image
Image
Image