News

Novosti

Novosti, događanja, javni pozivi, natječaji

Arrow left long

Vijest

2019/04/26

Najavljujemo Osijek Drone Expo konferenciju

PIšE

Logo grey

BIOS

PIšE

Logo grey

BIOS

4ed10d92 e5ab 4261 addd dab39f7ece6a
4ed10d92 e5ab 4261 addd dab39f7ece6a

Najavljujemo Osijek Drone Expo konferenciju

VIJEST

2019/04/26

PIšE

Logo grey

BIOS

PIšE

Logo grey

BIOS

Drugi po redu sajam dronova „Osijek Drone Expo“ ove se godine održava 10. i 11. svibnja 2019., u dvorani Gradski vrt, a ljubitelje bespilotnih sustavai njihovih najboljih rješenja očekuje najzanimljiviji program do sada. Uz klasični sajamski sadržaj - izložbe bespilotnih letjelica i dodatne opreme, očekuje nas i posebnoatraktivna utrka dronovakoja ove godine najavljuje jaču konkurenciju natjecatelja i veliki nagradni fond.

Uvertiru u jedini sajam dronova u Hrvatskoj dat će zanimljiva Konferencija koju organizira Osječki sajam u suorganizaciji s Poduzetničkim inkubatorom BIOS. Mjesto radnje Građevinski i arhitektonski fakultet u Osijeku, a vrijeme radnje 9. svibnja 2019., 9:30 - 16:00.

Konferencija je namijenjena svim amaterima i profesionalcima koji koriste bespilotne sustave u svom okruženju, a naročito poljoprivrednicima jer je glavna tema ovogodišnje Konferencije upotreba dronova u poljoprivredi. 

Prva hrvatska certificirana škola za dron operatere u organizaciji tvrtke Msan veliki je korak u osposobljavanju kadrova za upravljanje bespilotnim sustavima, a o važnosti osposobljavanja kadra za kojim postoji sve veća potreba na tržištu govorit će voditelj programa osposobljavanja, Goran Bajči iz tvrtke Msan.

Novosti unutar zakonodavnog okvira u Republici Hrvatskoj predstavit će Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvote Hrvatska kontrola zračne plovidbe putem AMC portala namijenjenog prijavi i kontroli letačkih operacija.

Ljubiteljima FVP letenja, ali i svima koji prate razvoj drone tehnologije i FPV sustavaorganizirana su predavanja gostiju koji dolazi iz SAD-a: Rotor Riot, Ostrich Air kao i predstavnici DCL - Drone Champions League- europske lige prvaka drone racinga iz Švicarske.

Zahvaljujući svjetskom uspjehu domaće ekipe Orqa FPV, Osijek Drone Expo ove će godine biti nezaobilazni događaj koji će okupiti veliki broj zainteresirane publike sa svih strana svijeta.

S obzirom na geografsko područje na kojemu živimo i trend porasta IT rješenja u Slavoniji i Baranji, organizatori naglašavaju važnost korištenja novih tehnologija u profesionalne svrhe, a sve u svrhu unaprjeđenja proizvodnih procesa. Konferencija je pravo mjesto susreta drone entuzijasta, IT stručnjaka, studenata i svih onih koji prate drone tehnologiju i FPV sustave.

Sudjelovanje na Konferenciji je besplatno, a prijaviti se možete OVDJE.

Image