News

Novosti

Novosti, najava događanja, bespovratne potpore, projekti

Arrow left long

Novosti

2019/05/10

U Otoku održana konferencija o poduzetničkim zonama

PIšE

Logo grey

BIOS

PIšE

Logo grey

BIOS

Aa818fcc 5229 4842 9768 ff1c3912ed06
Aa818fcc 5229 4842 9768 ff1c3912ed06

U Otoku održana konferencija o poduzetničkim zonama

NOVOSTI

2019/05/10

PIšE

Logo grey

BIOS

PIšE

Logo grey

BIOS

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta u suradnji s Gradom Otokom organiziralo je danas konferenciju o poduzetničkim zonama na području pet slavonskih županija, pod nazivom "Slavonija, mjesto vaše investicije". Konferencija je povezala teme važnosti poduzetničkih zona i poticanja ulaganja te dala ključne informacije o gospodarskim i poduzetničkim potencijalima ovoga kraja.

Konferenciji su prisustvovali mnogobrojni gosti i uzvanici, a među njima i ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, saborski zastupnik Dražen Milinković, kao izaslanik predsjednika Hrvatskoga sabora, potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, ministar državne imovine Goran Marić, župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić, gradonačelnik Grada Otoka Josip Šarić, šibensko-kninski župan Goran Pauk, ujedno i predsjednik Hrvatske zajednice županija, zastupnica u EU Parlamentu Dubravka Šuica, te mnogi drugi.

U sklopu konferencije predstavljeni su rezultati Studije o procjeni učinaka poticanja razvoja poduzetničkih zona u Hrvatskoj na ekonomske rezultate u jedinicama lokalne samouprave. Studiju je za Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta izradio Ekonomski institut Zagreb, a rezultate je predstavila dr.sc. Dubravka Jurlina Alibegović.

Jedan od zanimljivijih dijelova konferencija bila su i dva panela na kojima su o Slavoniji kao poželjnoj investicijskoj destinaciji govorili ministri iz Vlade RH, te predstavnica Hrvatske udruge poslodavaca Gordana Deranja, dok su o primjerima dobre prakse u Slavoniji govorili sami poduzetnici iz tvrtki koje su uspješno provele svoje projekte na ovom području.

Konferenciji je prisustvovao i djelatnik Poduzetničkog inkubatora BIOS Ivo Koški.