News

Novosti

Novosti, događanja, javni pozivi, natječaji

Arrow left long

Vijest

2019/10/18

Potpisan partnerski sporazum o prekograničnoj suradnji na projektu "CB NET"

PIšE

Logo grey

BIOS

PIšE

Logo grey

BIOS

2ec370fe e1b7 44b3 bd43 94aa5e982492
2ec370fe e1b7 44b3 bd43 94aa5e982492

Potpisan partnerski sporazum o prekograničnoj suradnji na projektu "CB NET"

VIJEST

2019/10/18

PIšE

Logo grey

BIOS

PIšE

Logo grey

BIOS

Svečano potpisivanje partnerskog sporazuma projekta "CB NET", punog naziva "Cross-Border Regional Creative Business Networking", održano je 18. listopada 2019. godine u Osijeku. Potpisivanju partnerskog sporazuma prisustvovali su direktor Poduzetničkog inkubatora BIOS, gospodin Saša Lamza, zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka, gospodin Boris Piližota, pomoćnik Pokrajinskog sekretara za privredu i turizam, gospodin Sergej Tamaš, predstavnik Poslovnog inkubatora Novi Sad, gospodin Milovan Sekulić te savjetnik za kreativne industrije, gospodin Nenad Berić.

Provedba projekta CB NET započela je 1.10.2019. i trajat će do 30.9.2021. godine. Ukupna vrijednost projekta je 377.992,71 EUR, od čega 85% projekta financira Europska unija, dok će 15 % osigurati prijavitelj projekta, Poduzetnički inkubator BIOS Osijek, u suradnji s partnerom iz Hrvatske, Gradom Osijekom te partnerima iz Srbije Poslovnim inkubatorom Novi Sad i Pokrajinskim sekretarijatom za privredu i turizam.

Projekt je nastao kao posljedica nezaposlenosti u prekograničnoj regiji, a oslanja se na potencijal rasta i razvoja ICT industrije, osobito područja kreativnih industrija te industrije računalnih igara.

Kako bi se povećao broj zaposlenih, a također i utjecalo na jačanje suradnje u prekograničnoj regiji, tijekom projekta će se organizirati brojne edukacije te ciljani događaji. Projektom će se razviti novi edukacijski program za poduzetnike, usmjeren na jačanje kompetencija u području kreativnih industrija te računalnih igara, a provodit će ga renomirani stručnjaci tog područja.

Projekt će rezultirati jačanjem kompetencija poduzetnika, a time i povećanjem zapošljavanja u prekograničnoj regiji, kao i povećanim brojem tehnologija, procesa, proizvoda i usluga koje će pružati ICT tvrtke.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image