News

Novosti

Novosti, najava događanja, bespovratne potpore, projekti

Arrow left long

Novosti

2018/06/06

Posjetili su nas predstavnici Svjetske banke

1d0a5dbb 55d6 47b9 bb81 7504ca3bda1f
1d0a5dbb 55d6 47b9 bb81 7504ca3bda1f

Posjetili su nas predstavnici Svjetske banke

NOVOSTI

2018/06/06

U srijedu 30. svibnja u Poduzetničkom inkubatoru BIOS održao se sastanak s predstavnicima Svjetske banke i predstavnicama nekoliko osječkih IT tvrtki, a razgovaralo se o položaju žena u IT sektoru na području grada Osijeka.
Predstavnici Svjetske banke na ovom sastanku bili su: Nina Bhatt, Valerie Morrica, Tara Sharafudheen, Paul Corral Rodas, Vesna Janković i Goran Goldberger.

Predstavnike Svjetske banke, između ostaloga, zanimalo je i iskustvo organizacije prošlogodišnje konferencije za žene u IT sektoru "Leading by empowering" koji su organizirale predstavnice osječkog Lean In ogranka, a o svemu su im više rekle Antonija Tadić (Inchoo) i Ana Mitar (Void Main Studio) koje su i same bile dio organizacijskog tima navedene konferencije koja se održala 10.2.2017. godine u Osijeku.

Ines Jurković (COBE) ukratko je predstavila Udrugu Osijek Software City i projekte/edukacije koje provode, posebice one koji se odnose na žene u IT sektoru. Valentina Kojić (Void Main Studio) predstavila je najnoviji projekt Kitteens koji će se ovaj vikend održati u BIOS-u, a namijenjen je djevojčicama od 13-21 godinu koje žele naučiti malo više o programiranju i pri tome se dobro zabaviti.

Predstavnice BIOS-a na sastanku bile su projekt koordinatorice Ivana Horvati Tihomira Klobučar. Sudionicima sastanka pojasnile su na koje sve načine BIOS pomaže poduzetnicima, te uz subvencionirani najam i savjetodavnu pomoć, OSC-u i drugim udrugama pružaju mogućnost da u prostoru BIOS-a organiziraju edukacije i projekte vezane uz razvoj poduzetništva i informacijskih tehnologija.