News

Novosti

Novosti, najava događanja, bespovratne potpore, projekti

Arrow left long

Bespovratne potpore

2020/02/17

Javni poziv za odlazak na ‘B2B’ razgovore u sklopu Swiss Biotech Day 2020 u Baselu

PIšE

Logo grey

BIOS

PIšE

Logo grey

BIOS

D50b077a e5f4 49ef b778 8eee74b9291f
D50b077a e5f4 49ef b778 8eee74b9291f

Javni poziv za odlazak na ‘B2B’ razgovore u sklopu Swiss Biotech Day 2020 u Baselu

BESPOVRATNE POTPORE

2020/02/17

PIšE

Logo grey

BIOS

PIšE

Logo grey

BIOS

Na temelju članka 17. točke 3. Statuta Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (Narodne novine, br. 107/14,72/15,116/15), i potpora male vrijednosti u skladu s Uredbom komisije (EU) br. 1407/2013 od 18. prosinca 2013. o primjeni članaka 107. i 108. Ugovora o funkcioniranju Europske unije na potpore de minimis, HAMAG-BICRO organizira javni poziv za odlazak na gospodarske susrete u sklopu Konferencije povezivanja gospodarskih subjekata – Swiss Biotech Day 2020 s naglaskom na istraživanje i razvoj te inovacije iz područja biotehnologije, koja će se održati u Baselu, dana 21. travnja 2020. godine.

Očekuje se preko 900 sudionika,predstavljanje uspješnih priča, 50 izlagača, paralelna događanja u popodnevnim satima s naglaskom na inovativne biotehnološke tvrtke, tematske panel rasprave i gospodarski susreti. Sudionici događanja će imati priliku za dodatne razgovore o komercijalnoj suradnji s potencijalnim partnerima i na taj način se stvara jedinstvena prilika za uspostavu međunarodnih kontakata i za otkrivanje/istraživanje novih tržišta. Za sudjelovanje je potrebno registrirati se putem službene stranice događanja.

Konferencija je namijenjena poslovnom povezivanju tvrtki, investitora, istraživača, analitičara, donositelja odluka i gospodarskih dionika iz preko 25 zemalja.

Primarni cilj odlaska na gospodarske susrete je pronalaženje međunarodnih partnera za istraživačko-razvojne projekte koje sudionici namjeravaju prijaviti u EUREKA ili Eurostars program.

EUREKA je program kojim se potiču mala, srednja i velika poduzeća na suradnju s međunarodnim partnerima iz više od 40 zemalja u pokretanju istraživačko-razvojnih (IR) aktivnosti. Eurostars je program za istraživanje i razvoj nastao kao zajednička inicijativa EUREKA-e i Europske komisije. Osnovni kriterij je sudjelovanje minimalno dvije zemlje članice Eurostars programa.   

Hrvatske tvrtke kroz EUREKA i Eurostars programe mogu dobiti do 1,5 mil. kuna bespovratnih sredstava za financiranje razvoja inovativnog proizvoda, procesa ili usluge.

Detaljni program konferencije možete pronaći ovdje.

 1. Zašto sudjelovati na gospodarskim susretima?
 • Pronađite nove komercijalne i tehnološke partnere
 • Saznajte najnovije informacije o globalnim trendovima i inovacijama
 • Promovirajte svoje proizvode, tehnologiju i znanje
 • Pronađite rješenja za vaše područje djelovanja
 • Pronađite nove klijente i stvorite nove suradnje s poslovnim partnerima
 • Raspravljajte o novim projektnim idejama
 • Što će se financirati?

HAMAG-BICRO će kroz Švicarsko-hrvatski program suradnje na programu Eurostars financirati troškove avionskih karata za po jednog predstavnika iz 10 različitih poduzeća. Navedeni troškovi smatrat će se potporom male vrijednosti (de minimis potporom).

U suradnji sa Švicarskom inovacijskom agencijom Innosuisse, za sve putnike u organizaciji HAMAG-BICRO-a bit će financirani i troškovi kotizacije u iznosu od 390 CHF.

Polazak je predviđen dana 20. travnja 2020. u predvečernjim satima, dok je predviđeni povratak u Zagreb 21. travnja 2020. godine u večernjim satima.

 • Tko se može prijaviti?

Javni poziv namijenjen je mikro, malim i srednjim trgovačkim društvima, registriranima u Republici Hrvatskoj, za razvoj novih proizvoda, usluga ili procesa s predmetom poslovanja iz područja prirodnih znanosti te biotehnologije i zdravstva. Malo i srednje poduzeće (MSP) podrazumijeva mikro, mala i srednja poduzeća koja imaju:

 • manje od 250 zaposlenih
 • godišnji promet ispod 40 milijuna EUR-a
 • ukupni iznos bilance ispod 43 milijuna EUR-a
 • odgovaraju kriteriju samostalnosti (Zakon o poticanju razvoja malog gospodarstva (NN. br.29/2002) i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o poticanju razvoja malog gospodarstva (NN. br. 63/2007, 53/2012, 56/2013) za razvoj novih proizvoda, usluga ili procesa)

Slijedom navedenog, obrti i fizičke osobe nisu prihvatljivi prijavitelji za navedeni događaj.

 • Kako se prijaviti?

Prijavu je potrebno podnijeti putem zadanog obrasca ovdje.

Uz online prijavu potrebno je priložiti:

 1. Izjavu prijavitelja, kao sken izvornika ovjeren pečatom i potpisom, u .pdf formatu
 2. Životopis osobe koja će putovati, u .pdf formatu

Izjavu Prijavitelja možete preuzeti ovdje. (IZJAVA U PRILOGU POTREBNO JU OVDJE S LINKOM POVEZATI).

Nepotpune prijave neće se uzimati u obzir.

 • Prihvatljivost prijave

Prihvatljivost prijave za ovaj organizirani odlazak na događaj ovisit će o gore navedenim kriterijima prihvatljivosti, kao i kvaliteti ispunjene prijave, a kriteriji ocjenjivanja su:

 • Kvaliteta istraživačko razvojnog projekta (opis ideje i projekta)
 • Kvaliteta potencijalnog poslovnog partnerstva (opis potrebnih kapaciteta, sposobnosti, znanja i vještina partnera)
 • Kapaciteti za izvedbu (životopis)

Prijave će se zaprimati i evaluirati po redoslijedu pristizanja prema navedenim kriterijima, dok se ne dostigne maksimalan broj od 10 sudionika.

Prije samog odlaska na poslovne razgovore, za sudionike će biti organiziran webinar na temu prijave projekta na programe EUREKA i Eurostars, kao priprema za sudjelovanje na B2B razgovorima.

 • Rok za prijavu

Prijave su otvorene do 15. ožujka 2020. do 23:59 sati, a za sva dodatna pitanja slobodno kontaktirajte eureka@hamagbicro.hr ili eurostars@hamagbicro.hr.