News

Novosti

Novosti, najava događanja, bespovratne potpore, projekti

Arrow left long

Novosti

2020/04/28

Inicijativa t0Gether: borba protiv COVID-a internetom stvari

PIšE

Logo grey

BIOS

PIšE

Logo grey

BIOS

Fe361950 039e 41fd b39b fba4525e0a29
Fe361950 039e 41fd b39b fba4525e0a29

Inicijativa t0Gether: borba protiv COVID-a internetom stvari

NOVOSTI

2020/04/28

PIšE

Logo grey

BIOS

PIšE

Logo grey

BIOS

Hrvatski operater 0G mreže, tvrtka IoT Net Adria ponudila je besplatno spajanje na mrežu do kraja srpnja za sve koji žele osmisliti IoT rješenje (internet stvari) kojim bi se suzbile posljedice COVID-a 19. Inicijativa je prije svega usmjerena na sistemske integratore i IT tvrtke koje se bave osmišljavanjem i proizvodnjom senzorike i softwarea, ali i ostale tvrtke koje žele podržati inicijativu.

IoT Net Adria će osigurati spajanje na mrežu bez naknade što pruža mogućnosti i startupima da testiraju svoja rješenja na 0G mreži. Jedini je uvjet da je rješenje usmjereno na ublažavanje posljedica pandemije. Izvršni direktor tvrtke, Ranko Režek objasnio je motivaciju i razlog pokretanja inicijative: "Ova kriza znatno je utjecala na naše živote, preopteretila naš zdravstveni sustav, ekonomiju te suočila opskrbni lanac s brojnim izazovima. Mi smo detektirali niz problema koji se mogu riješiti jednostavnom primjenom rješenja interneta stvari i na taj način ublažiti posljedice ove krize. Nudimo svim tvrtkama besplatni pristup mreži do kraja srpnja, kao i projektno savjetovanje. Cilj nam je zajedno pronaći konkretna rješenja koja će poboljšati kvalitetu života, liječenja i opskrbe. Pozivamo sve da nam se jave kako bismo se zajedno suprotstavili zdravstvenim i tržišnim izazovima."

Inicijativa se provodi na svjetskoj razini te se većina operatera Sigfoxove 0G mreže već uključila u ubrzano okončanje ove krize kreiranjem tehnoloških rješenja. Internet stvari može primjerice biti primijenjen u praćenju roba i monitoringu, menadžmentu medicinskog inventara, asistenciji zdravstvenim radnicima, pacijentima u privremenim bolnicama, šatorima te u brojnim drugim područjima.

Svi zainteresirani za suradnju mogu se javiti na mail info@iotnet.hr te pronaći više informacija na mrežnim stranicama IoT Net Adrije.

 

O tvrtki IoT Net Adria

IoT Net Adria ekskluzivni je Sigfox operater u Hrvatskoj koji pušta u rad i prodaje povezivanje niskoenergetskom širokopojasnom bežičnom tehnologijom (LPWA) za IoT te omogućava povezanim uređajima da šalju signale na troškovno i energetski učinkovit te siguran način. Osim toga, IoT Net Adria želi izgraditi potpuni ekosustav rješenja i usluga za IoT u Hrvatskoj koja se mogu primjenjivati u brojnim sektorima kao što su proizvodnja, poljoprivreda, zdravstvo, promet i prijevoz, bankarstvo, osiguranje, zaštita okoliša ili inovativna rješenja za pametne gradove. Za više informacija posjetite  www.iotnet.hr.

 

O tvrtki Sigfox

Sigfox je vodeći globalni servis za povezivanje stvari (IoT – Internet of Things). Danas je mreža prisutna u više od 60 zemalja te je izgradila globalnu mrežu za spajanje milijardi uređaja na internet, trošeći pritom što je moguće manje energije, što jednostavnije. Jedinstveni pristup Sigfoxa komunikaciji uređaj-oblak usmjeren je na rješavanje triju najvećih prepreka globalnom usvajanju IoT-ja, a to su trošak, potrošnja energije i globalna skalabilnost. S milijunima povezanih objekata i brzorastućim ekosustavom partnera, Sigfox osnažuje tvrtke kako bi svoje poslovne modele mogle usmjeriti na digitalne usluge.

Kompaniju su 2010. osnovali Ludovic Le Moan i Christophe Fourtet, pored Toulousea, u francuskoj „IoT dolini”. Sigfox također ima urede u Parizu, Madridu, Münchenu, Bostonu, San Franciscu, Dubaiju i Singapuru. Za više informacija posjetite www.sigfox.com, a možete nas pratiti i na TwitteruFacebooku i Youtubeu.