News

Novosti

Novosti, događanja, javni pozivi, natječaji

Arrow left long

Javni poziv

2020/07/01

OBŽ raspisala Javni poziv za dodjelu potpora za pokretanje, razvoj i unaprjeđenje poslovanja na području Osječko-baranjske županije u 2020. godini

PIšE

Logo grey

BIOS

PIšE

Logo grey

BIOS

8d5720ec 0ecc 4e91 8e8f b98a1ab9f5c4
8d5720ec 0ecc 4e91 8e8f b98a1ab9f5c4

OBŽ raspisala Javni poziv za dodjelu potpora za pokretanje, razvoj i unaprjeđenje poslovanja na području Osječko-baranjske županije u 2020. godini

JAVNI POZIV

2020/07/01

PIšE

Logo grey

BIOS

PIšE

Logo grey

BIOS

Osječko-baranjska županija raspisala je Javne pozive za potpore poduzetnicima za ublažavanje posljedica poslovanja izazvanih koronavirusom, potpore za pokretanje, razvoj i unaprjeđenje poslovanja za gospodarstvo te mjere pomoći turističkom sektoru kroz potpore OPG-ima koji pružaju uslugu smještaja.
 
Javni poziv za potpore za pokretanje, razvoj i unaprjeđenje poslovanja objavljen je 30. lipnja 2020. godine, a namijenjen je poduzetnicima koji su imali dodatna ulaganja u svoje poslovanje, a mjera za ublažavanje posljedica poslovanja izazvanih korona virusom namijenjena je mikro poduzetnicima (trgovačka društva, obrti, zadruge koji imaju manje od 10 zaposlenih) koji nisu obuhvaćeni mjerom Vlade RH.
 
Potpora za pokretanje, razvoj i unaprjeđenje poslovanja dodjeljuje se za ulaganja u pokretanje, razvoj i unaprjeđenje poslovanja s ciljem podizanja razine kvalitete, produktivnosti ili konkurentnosti, održavanje ili povećanje razine zapošljavanja odnosno ostvarenje drugih ciljeva utvrđenih Županijskom razvojnom strategijom ili Programom poticanja poduzetništva, a osobito za:
- ulaganja u razvoj proizvoda i usluga i modernizaciju procesa,
- kupovinu, izgradnju i opremanje poslovnog prostora,
- uvođenje sustava upravljanja kvalitetom, normi i znakova kvalitete,
- stručno osposobljavanje i obrazovanje,
- marketinške aktivnosti.
 
Potpora iznosi do 50% opravdanih troškova izvršenog ulaganja, a najviše do iznosa od 50.000,00 kuna.
 
Potpore obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima koji pružaju uslugu smještaja za suzbijanje negativnih učinaka u poslovanju uzrokovanih korona virusom. Razlog njihova donošenja je činjenica da je turistički sektor među najugroženijih granama gospodarstva uslijed epidemije koronavirusa, pa Osječko-baranjska županija donosi mjere pomoći u obliku potpora OPG-ovima i domaćinstvima koji pružaju uslugu smještaja, kategoriji koja nije obuhvaćena mjerama iz državnog proračuna. Ovaj Javni poziv bit će objavljen krajem srpnja.
 
Sve informacije o javnim pozivima zainteresirani mogu dobiti u Upravnom odjelu za gospodarstvo OBŽ ili na broj telefona 031/221-881.
 
Izvor: obz.hr

Priloženi dokumenti:

Javni poziv - potpora za pokretanje, razvoj i unaprjeđenje poslovanja
Obrazac pokretanje, razvoj i unaprjeđenje poslovanja
Izjava o korištenim potporama male vrijednosti
Izjava o povezanim osobama
Izjava o korištenim potporama male vrijednosti povezanih osoba
Izjava o nepostojanju dvostrukog financiranja
Skupna izjava