News

Novosti

Novosti, najava događanja, bespovratne potpore, projekti

Arrow left long

Najava događanja

2020/08/03

HAMAG-BICRO organizira Open Data Hackathon

PIšE

Logo grey

BIOS

PIšE

Logo grey

BIOS

89440390 29c9 441a ac0b 6552fe72ba96
89440390 29c9 441a ac0b 6552fe72ba96

HAMAG-BICRO organizira Open Data Hackathon

NAJAVA DOGAđANJA

2020/08/03

PIšE

Logo grey

BIOS

PIšE

Logo grey

BIOS

Razvijate inovativna rješenja iz područja prometa i mobilnosti, zdravlja i kvalitete života, okoliša i energije te pametnog turizma pomoću otvorenih podataka, mobilnih aplikacija, umjetne inteligencije, Internet stvari (IoT), big date, blockchaina, itd.?

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) organizira Open Data Hackathon koji će se održati 26. i 27. rujna 2020. godine, u okviru Interreg Mediterranean, ODEON EU projekta.

U dva dana intenzivnog rada, edukacije, umrežavanja i zabave, startup timovi dobit će priliku razvijati svoja inovativna rješenja iz područja prometa i mobilnosti, zdravlja i kvalitete života, okoliša i energije te pametnog turizma. Rješenja će se razvijati pomoću otvorenih podataka, mobilnih aplikacija, umjetne inteligencije, Internet stvari (IoT), big date, blockchaina, itd.

Cilj je pružiti praktičnu podršku mladim inovatorima kako bi uz pomoć mentora unaprijedili svoje ideje, dobili pristup OPEN DATA startup zajednici i priliku da se predstave ispred panela investitora, potencijalnih strateških partnera te na pozornici LEAP summit-a u listopadu 2020. godine.

Poziv na prijave za Hackathon bit će objavljene krajem kolovoza 2020. godine na službenim stranicama HAMAG-BICRO-a i projekta ODEON.

Prijaviti se mogu timovi, studenti, inovatori pojedinci te startup-ovi koji žele učiti od uspješnih stručnjaka, mentora i poduzetnika kako razviti, testirati, promovirati i komercijalizirati svoju ideju ili rješenja u području otvorenih podataka na ODEON platformi i MED regijama.

Stručni žiri će odabrati najbolja rješenja koji imaju priliku osvojiti brojne sponzorske nagrade.

Pratite objavu Open Data Hackathona, prijavite ideju i pridružite nam se na nezaboravnom vikendu!

Ovisno o epidemiološkoj situaciji, Hackathon će se održati u prostoru ZICER-a ili online.

Izvor: hamagbicro.hr

Image