News

Novosti

Novosti, najava događanja, bespovratne potpore, projekti

Arrow left long

Najava događanja

2021/02/17

Najava događaja: Informativna radionica "Samozapošljavanje i pravni oblici poduzeća"

PIšE

Logo grey

BIOS

PIšE

Logo grey

BIOS

1b8cae6c 1372 4d09 9303 23d9e7b10073
1b8cae6c 1372 4d09 9303 23d9e7b10073

Najava događaja: Informativna radionica "Samozapošljavanje i pravni oblici poduzeća"

NAJAVA DOGAđANJA

2021/02/17

PIšE

Logo grey

BIOS

PIšE

Logo grey

BIOS

Centar za poduzetništvo kao poduzetnička potporna institucija okviru projekta "ARIJA - Stvaranje povoljnog poduzetničkog okruženja kroz pružanje visokokvalitetnih poslovnih usluga", financiranog sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj, Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014-2020 organizira radionicu na temu:

 

SAMOZAPOŠLJAVANJE I PRAVNI OBLICI PODUZEĆA

koja će se održati

u utorak, 23. veljače 2021. od 11 do 14 sati

putem platforme ZOOM

 

„Odabir odgovarajućeg pravnog oblika jedan je od prvih i ključnih koraka u poduzetničkom procesu. Svaki pravni oblik ima svoje prednosti i nedostatke, a na poduzetniku je nakon detaljne analize, odluka koji je pravni oblik adekvatan za njega.“ – Sara Kuček, univ.bacc.oec.

Koji oblik poduzeća odabrati je vrlo bitno pitanje i prije nego što se odlučite, bilo bi dobro potražiti stručan savjet. Naime, svaki od oblika u usporedbi s ostalim oblicima ima svoje prednosti i mane, a s obzirom na karakter poslovne ideje i srednjoročni plan poslovanja, potrebno je odabrati takav oblik koji će za poduzetnika imati najviše koristi. U tome Vam mogu pomoći kvalitetni poslovni konzultanti.

Vrlo često, od danas iskusnih i uspješnih poduzetnika, možemo čuti kako bi puno toga bilo lakše da su prije otvaranja svog (prvog) poduzeća znali bar dio onog što znaju sada, odnosno da su bili upoznati s određenim informacijama koje bi im u tom pomogle. Koje su to bitne informacije koje bi svaki budući poduzetnik trebao znati kako bi donio najkvalitetnije moguće odluke donosimo na informativnoj radionici.

Na putu prema poslovnom uspjehu, poduzetnicima početnicima vjetar u leđa često pruža bespovratna potpora za samozapošljavanje HZZ-a. Hrvatski zavod za zapošljavanje od 1. siječnja 2021. krenuo je u primjenu novih uvjeta i načina korištenja mjere za samozapošljavanje. Brojne novosti iznenadile su zainteresirane za ovu mjeru. Radi dodatnog informiranja predavačica će objasniti nove načine i uvjete korištenja potpore i izradu poslovnog plana koji se predaje HZZ-u.

Cilj radionice o SAMOZAPOŠLJAVANJU I PRAVNIM OBLICIMA je pružiti potrebne informacije budućim poduzetnicima kako bi lakše započeli proces samozapošljavanja. Tijekom radionice govorit će se o mogućim pravnim oblicima, njihovim prednostima i nedostacima te popularnoj potpori za samozapošljavanje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Sadržaj radionice:

1. Odabir adekvatnog pravnog oblika

2. Uvjeti i načini korištenja potpore za samozapošljavanje

3. Poslovni plan

Predavačica na radionici je univ.bacc.oec. Sara Kuček, stručna suradnica za poduzetništvo i projekte u Centru za poduzetništvo. Buduća magistra poduzetničkog menadžmenta i poduzetništva jedna je od zaposlenika odjela za poduzetničku podršku. Promocijom i unapređivanjem poduzetništva i poduzetničke kulture učenika, studenata i mladih bavi se od početka studija kroz aktivno sudjelovanje u studentskoj udruzi EWoB - Poduzetnici bez granica. Danas svojim teorijskim znanjima i iskustvom pomaže poduzetnicima početnicima i poduzetnicima u razvoju kroz pružanje informiranja i savjetovanja te edukacija kako bi osnažila i osposobila pojedince za poduzetničko djelovanje.

Važna napomena:

Radionica je u potpunosti besplatna, a broj sudionika na radionici je ograničen. Raspoloživa mjesta za sudjelovanje na radionici će se popunjavati prema zaprimljenim prijavama.

Prijaviti se možete najkasnije do 22. veljače putem ovog OBRASCA ZA PRIJAVU

Za sve dodatne upite i informacije slobodno nas kontaktirajte putem e-pošte na: info@czposijek.hr ili putem telefona: 031 / 283 970

Izvor: czposijek.hr