News

Novosti

Novosti, najava događanja, bespovratne potpore, projekti

Arrow left long

Najava događanja

2021/05/20

Najava radionice "DESIGN THINKING inovacijama do uspjeha i zaštite intelektualnog vlasništva"

PIšE

Logo grey

BIOS

PIšE

Logo grey

BIOS

Cf4f6f86 3cb8 4507 bfb0 bb0a779770a5
Cf4f6f86 3cb8 4507 bfb0 bb0a779770a5

Najava radionice "DESIGN THINKING inovacijama do uspjeha i zaštite intelektualnog vlasništva"

NAJAVA DOGAđANJA

2021/05/20

PIšE

Logo grey

BIOS

PIšE

Logo grey

BIOS

Centar za poduzetništvo kao poduzetnička potporna institucija okviru projekta „ARIJA – Stvaranje povoljnog poduzetničkog okruženja kroz pružanje visokokvalitetnih poslovnih usluga“, financiranog sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj, Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014-2020 organizira radionicu na temu "DESIGN THINKING inovacijama do uspjeha i zaštite intelektualnog vlasništva" koja će se održati u ponedjeljak, 24. svibnja 2021. od 10 do 13 sati putem platforme Zoom. 

Design thinking je metodologija koja se uspješno primjenjuje u svrhu pronalaženja rješenja za poslovne izazove, bez obzira na djelatnost i veličinu organizacije. Od multinacionalnih pa do malih poduzeća i startup-ova design thinking kao kreativni proces potiče stvaranje inovacija proizvoda i usluga, prodaje, organizacijskih odnosa, ali i ostalih područja poslovanja.

Korištenjem ove metodologije u rješavanju određenog problema proizlaze različita rješenja i kada se stvori jedinstveno rješenje potrebno ga je zaštiti od neovlaštenog korištenja od strane drugih osoba te pretvoriti ga u vrijednu imovinu, odnosno štiti ga kao intelektualno vlasništvo.

Polaznici informativne radionice upoznat će se sa:

  1. Različitim oblicima zaštite intelektualnog vlasništva
  2. Procesima i troškovima zaštite
  3. Trajanjem pojedinog oblika zaštite
  4. Mogućim utjecajem zaštićenog intelektualnog vlasništva na buduće poslovanje i vrednovanje poduzeća.

Predavači na radionici su:

  1. mr. sc. Neven Tamarut, mag. oec., direktor za razvoj poslovanja u STEP RI znanstveno – tehnologijskom parku Sveučilišta u Rijeci, poslovni savjetnik i predavač u području zaštite intelektualnog vlasništva i licenciranja;
  2. Mario Vukelić, mag. ing., suradnik na EU projektima u STEP RI znanstveno – tehnologijskom parku Sveučilišta u Rijeci, predavač na temu design thinkinga i certificirani Servitization manager by Bureau Veritas.

Važna napomena:

Radionica je u potpunosti besplatna, a broj sudionika na radionici je ograničen. Raspoloživa mjesta za sudjelovanje na radionici će se popunjavati prema zaprimljenim prijavama.

Prijaviti se možete najkasnije do 23. svibnja do 12:00 sati putem ovog OBRASCA ZA PRIJAVU.

Svi prijavljeni sudionici će 23. svibnja dobiti poveznicu ZOOM platforme za sudjelovanjem na adresu e-pošte koju navedu u prijavi.

Za sve dodatne upite i informacije slobodno kontaktirajte Centar za poduzetništvo putem e-pošte na: info@czposijek.hr ili putem telefona: 031/283 970.

Izvor: czposijek.hr