News

Novosti

Novosti, najava događanja, bespovratne potpore, projekti

Arrow left long

Novosti

2021/06/11

Sudjelovali smo na edukaciji za PPI u okviru projekta #Boost4BSO

PIšE

Logo grey

BIOS

PIšE

Logo grey

BIOS

215497bb 908a 4875 8438 44d4676ef4cf
215497bb 908a 4875 8438 44d4676ef4cf

Sudjelovali smo na edukaciji za PPI u okviru projekta #Boost4BSO

NOVOSTI

2021/06/11

PIšE

Logo grey

BIOS

PIšE

Logo grey

BIOS

Jučer je u prostorijama Step Ri - Edukacijskog centra u Rijeci održana finalna edukacija za poduzetničke potporne institucije u okviru projekta #Boost4BSO, na kojoj su sudjelovali kolege iz ZICER - Zagrebački inovacijski centar, Tehnološko-inovacijski centar Međimurje, Spinit inkubator Sveučilišta u Splitu te predstavnik Poduzetničkog inkubatora BIOS, naš djeatnik Jean-Pierre Maričić. 

Boost4BSO je projekt stvaranja cjelovitog paketa kompetencija i alata za potrebe poduzetničkih potpornih institucija kako bi mogle pružati integriranu podršku poduzećima koja u svoje poslovanja žele uvesti tehnologije Industrije 4.0. Tijekom projekta, sedam partnera, koji su ujedno i poduzetničke potporne instutucije, će se osposobiti za podršku poduzećima, ali i za osposobljavanje drugih poduzetničkih potpornih institucija u svojim u matičnim zemljama. Nakon nacionalnog osposobljavanja PPI-ja, svaki osposobljeni PPI će provesti pilot-program podrške poduzeću koje želi uvesti neku od tehnologija i rješenja iz spektra Industrije 4.0.

Projekt Boost4BSO okuplja partnere iz šest zemalja središnje Europe koji će stvoriti za regionalne uvjete primjeren postupak podrške poduzećima koja uvode rješenja Industrije 4.0, od pružanja osnovnih informacija o pojedinim tehnologijama, strategije njihovog uvođenja, prilagođavanja poslovnog modela i stvaranja novih prihoda uslijed novih mogućnosti.

Projektne aktivnosti
  • Analiza postojećih usluga, izazova i potreba PPI za pružanje podrške poduzećima kod uvođenja I4.0 tehnologija
  • Integracija rezultata prethodnih I4.0 relevantnih Interreg CE i H2020 projekata
  • Stvaranje novog, cjelovitog paketa kompetencija i alata za pružanje podrške poduzećima kod uvođenja I4.0 tehnologija
  • Unapređivanje kapaciteta PPI-jeva za pružanje podrške kod uvođenja I4.0
  • Stvaranje modela širenja novog, cjelovitog paketa kompetencija i alata za pružanje podrške poduzećima kod uvođenja I4.0 tehnologija na PPI u srednjoj Europi
  • Provedba pilot-aktivnosti podrške poduzećima koja uvode I4.0 tehnologije u svoje poslovanje
Uskoro će biti objavljen poziv za sudjelovanje u specijaliziranom programu podrške za mala i srednja poduzeća, stoga pratite objave Step Ri-ja
Image
Image