News

Novosti

Novosti, najava događanja, bespovratne potpore, projekti

Arrow left long

Najava događanja

2021/09/27

CEUP 2030: Automatizacija i robotika u industriji

PIšE

Logo grey

BIOS

PIšE

Logo grey

BIOS

A42575b5 a33c 4085 86d3 8e3144c6d009
A42575b5 a33c 4085 86d3 8e3144c6d009

CEUP 2030: Automatizacija i robotika u industriji

NAJAVA DOGAđANJA

2021/09/27

PIšE

Logo grey

BIOS

PIšE

Logo grey

BIOS

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) u sklopu aktivnosti projekta CEUP 2030 (Central Europe Upstreaming for Policy Excellence in Advanced Manufacturing & Industry 4.0 towards 2030) organizira radionicu na temu automatizacije i robotike te njezine primjene u industriji: Trend and Innovation Network Dialogue Meeting – Automation & Robotics koja će se održati u Zagrebu (Amadria Park Hotel Capital, Jurišićeva ulica 22) u četvrtak, 7. listopada 2021. godine s početkom u 9 sati.

U uvodnom dijelu radionice sudionicima će se obratiti Ante-Janko Bobetko,zamjenik predsjednika Uprave HAMAG-BICRO-a te će biti predstavljen projekt CEUP 2030.

U nastavku će biti održan tehnički panel u okviru kojeg će predstavnik tvrtke INETEC d.o.o. i dr. sc. Josip Ćesić iz Gideon Brothers d.o.o. predstaviti primjere primjene automatizacije i robotike u industriji.

Uslijedit će izlaganje prof. dr. sc. Zdenka Kovačića, voditelja Laboratorija za robotiku i inteligentne sustave upravljanja LARICS sa Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER) Sveučilišta u Zagrebu koji će prikazati rezultate provedenih istraživanja laboratorija.

Potom će biti održan okrugli stol koji će nastojati pružiti odgovore na pitanja kako se razvoj automatizacije i robotike može poticati u Republici Hrvatskoj, koje su glavne prepreke koje sprječavaju usvajanje i integraciju naprednih rješenja te kako se one mogu prevladati. Okrugli stol će moderirati prof. dr. sc. Nikola Mišković iz Zavoda za automatiku i računalno inženjerstvo sa Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, a sudjelovat će predstavnik INETEC d.o.o., prof. dr. sc. Zdenko Kovačić, voditelj Laboratorija za robotiku i inteligentne sustave upravljanja (LARICS) koji djeluje u okviru Zavoda za automatiku i računalno inženjerstvo na FER-u, dr. sc. Josip Ćesić iz Gideon Brothers d.o.o. te predstavnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske Unije.

Prijave se zaprimaju putem poveznice do utorka, 5. listopada 2021. do kraja dana.

Broj mjesta je ograničen stoga osigurajte svoje mjesto na vrijeme.

Prilikom organizacije događaja bit će uzete u obzir propisane COVID mjere.

Izvor: hamagbicro.hr