News

Novosti

Novosti, najava događanja, bespovratne potpore, projekti

Arrow left long

Bespovratne potpore

2021/11/08

Otvoren je EIT Health RIS Innovation Call 2022 – Poziv za financiranje zdravstvenih inovacija

PIšE

Logo grey

BIOS

PIšE

Logo grey

BIOS

95f60374 5bd2 4309 9b83 31ce26a8e1c7
95f60374 5bd2 4309 9b83 31ce26a8e1c7

Otvoren je EIT Health RIS Innovation Call 2022 – Poziv za financiranje zdravstvenih inovacija

BESPOVRATNE POTPORE

2021/11/08

PIšE

Logo grey

BIOS

PIšE

Logo grey

BIOS

Prijaviti se mogu konzorciji dvije ili više organizacija od kojih jedna mora dolaziti iz poslovnog sektora (malo i srednje poduzetništvo i razvojne tvrtke), a druga može biti akademska, istraživačka ili zdravstvena ustanova. Lokalni EIT Health Hub može biti partner uz još barem dvije organizacije. EIT Health Hub za Hrvatsku je Sveučilište u Zagrebu. Svi partneri moraju biti iz Hrvatske, a vođa konzorcija mora imati sjedište ili podružnicu u Gradu Zagrebu.

Ulazni projekt mora imati određenu razinu zrelosti, tzv. Innovation Maturity Level (IML)IML se određuje u četiri područja: tehnologija, regulativa, klinička procjena i poslovanje.  Tako, na primjer, ulazni projekti trebaju biti na početku proof of concept (IML 3) faze u bar dvama od četiriju područja. U ostalim područjima trebaju biti u fazi ideje (IML 2).

U sklopu projekta financiraju se aktivnosti koje doprinose razvoju inovacije te približavaju rješenje izlasku na tržište. Projekti su kratki i fokusirani te je planirano razdoblje provedbe do prosinca 2022Ukupna potpora projektu može iznositi 75.000 EUR, pri čemu najviša potpora po partneru može iznositi 25.000 EUR, uz dodatna ograničenja za povezane organizacije (eng. affiliated entities).

Neprofitne organizacije, mikro i mala poduzeća mogu primiti financiranje u iznosu od 100 % njihovog projekta. Srednja poduzeća ogu primiti financiranje u iznosu od 70 % njihovog projekta. Velika poduzeća ne mogu primiti financiranje, no mogu biti partneri u projektu i koristiti prilike za umrežavanje.

Svi kriteriji za prihvatljivost prijavitelja i projekta, kao i pravila financiranja, razrađeni su u projektnoj dokumentaciji koju možete pronaći ovdje:
https://trello.com/c/IUGO6Gcx/6-documents

U obzir će se uzimati samo one prijave koje se fokusiraju na jedno od sljedećih šest područja: Reforming care pathways, Healthcare transformation, Harnessing Real-world Data, Bringing Care Home, Health in the Workplace, Fostering Healthier Lives. Više o ovih šest područja možete pročitati ovdje: https://eithealth.eu/who-we-are/our-focus-areas/
Prijaviti se ne mogu organizacije koje su financirane za isti projekt u 2017., 2018., 2019., 2020. ili 2021. godini iz jednoga od sljedećih programa: RIS Innovation Call, InnoStars Awards, European Health Catapult, EIT Health Headstart, Startups Meet Pharma, Startups Meet Healthcare Providers i Bridgehead.

Napominjemo kako u pozivu postoji ograničenje za povezane organizacije (eng. affiliated entities). Budući da Sveučilište u Zagrebu ima status EIT Health Huba, naše sastavnice mogu biti partneri na projektu, ali ne mogu dobiti financiranje. Projekti u ovom pozivu mogu olakšati suradnju s poslovnim partnerima kojima mogu biti pokriveni troškovi razvoja te time smanjen rizik povezan s izlaskom na tržište.

Rok za prijavu projekta je 18. prosinca 2021. do 17.00 h. Prijava se podnosi putem online obrasca, a prijaviti se možete ovdje: https://eithealth.optimytool.com/en/

Za sve zaineresirane prijavitelje EIT Health organizira webinar u sklopu kojega će pobliže objasniti prijavni postupak i obrazac te će prezentirati savjete za uspješnu projektnu prijavu. Webinar će se održati u utorak 2. studenoga 2021. u 10.00, a može mu se pristupiti putem poveznice: https://us02web.zoom.us/j/87868952996?pwd=Rk9Vbjh0Unorbk5rbW14alNlUndSQT09

Izvor: http://cirtt.unizg.hr/