News

Novosti

Novosti, najava događanja, bespovratne potpore, projekti

Arrow left long

Novosti

2021/12/03

Ugostili smo studente Ekonomskog fakulteta u Osijeku

PIšE

Logo grey

BIOS

PIšE

Logo grey

BIOS

69cbe9a3 634f 4a4e 84e3 b62cfc28083c
69cbe9a3 634f 4a4e 84e3 b62cfc28083c

Ugostili smo studente Ekonomskog fakulteta u Osijeku

NOVOSTI

2021/12/03

PIšE

Logo grey

BIOS

PIšE

Logo grey

BIOS

U petak 26.11.2021. godine posjetili su nas studenti 1. godine diplomskog studija na Ekonomskom fakultetu u Osijeku u pratnji prof.dr.sc. Sunčice Oberman Peterka. 

Studente je ispred Poduzetničkog inkubatora BIOS ugostila korodinatorica projekata i voditeljica projektnih aktivnosti, Tihomira Klobučar, koja je okupljenima održala kratku prezentaciju i predstavila rad i aktivnosti koje Poduzetnički inkubator BIOS kontinuirano provodi s ciljem poticanja i razvoja poduzetništva na području grada Osijeka. 

Okupljene studente pozdravio je i voditelj Centra za poduzetništvo, Milan Peterka, koji je također održao kratku prezentaciju o radu Centra za poduzetništvo, te naglasio kako Centar djeluje u prostorima BIOS-a i kako ove dvije potporne poduzetničke institucije njeguju dobar partnerski odnos i razvijaju brojne zajedničke projekte.

Studenti su u sklopu kolegija "Pokretanje poslovnog pothvata" dobili zadatak da osmisle i razviju vlastite poduzetničke ideje koje su u sklopu posjete predstavili kolegama Ivanu Papiću i Sari Kuček iz Centra za poduzetništvu koji se inače bave savjetovanjem poduzetnika. Na ovaj su način studenti iz prve ruke dobili korisne povrtane informacije i ideje kako poboljšati svoje poslovne koncepte.

Nakon izlaganja poslovnih ideja, studente smo proveli kroz objekte BIOS-a, predstavili im neke od stanara i Hardverski laboratorij, a u Coworking prostoru im je korisnik Vedran Kotrba kratko predstavio kako to izgleda rad iz dijeljenjog prostora i naveo sve prednosti koje ima od njega dok je najveći naglasak stavio na prednost umrežavanja i razmjene ideja. 

Zahvaljujemo se prof. Sunčici Oberman Peterka i studentima na posjeti, te im želimo puno uspjeha u daljnjem školovanju. Radujemo se što će nam jednog dana i njihove tvrtke biti stanari/korisnici BIOS-a!

Image
Image
Image
Image
Image
Image