News

Novosti

Novosti, najava događanja, bespovratne potpore, projekti

Arrow left long

Novosti

2022/02/10

BIOS pokrenuo Program "European Startup Universe Croatia"

PIšE

Logo grey

BIOS

PIšE

Logo grey

BIOS

33e1c294 e428 4d76 b9c4 b31f29806e72
33e1c294 e428 4d76 b9c4 b31f29806e72

BIOS pokrenuo Program "European Startup Universe Croatia"

NOVOSTI

2022/02/10

PIšE

Logo grey

BIOS

PIšE

Logo grey

BIOS

European Startup Universe (ESU) je program usmjeren prema tehnološkim startupima u Europskoj uniji. Cilj mu je povezati startup u ranoj fazi poslovanja sa stručnjacima unutar tehnološke zajednice koji im mogu pomoći sa znanjem, savjetima i potencijalno financijama u njihovom razvoju i rastu. Tu prvenstveno mislimo na poznate investitore, stručnjake, vlasnike uspješnih tehnoloških tvrtki. Plan je da se svi sastanu na istom virtualnome mjestu, platformi https://thefounderhood.com, tijekom 6 tjedana gdje će svaki startup imati pristup znanju, iskustvima, financiranju, potencijalnu mogućnost širenja na zemlje EU te pronalazak novih klijenata.
 
ESU je program koji je prošle godine započeo u Grčkoj te je unutar zajednice polučio odličan uspjeh. Nakon prošlogodišnjih rezultata cilj je u narednim godinama proširiti program na cijelu EU. Za ovu godinu provedba programa je dogovorena u 11 zemalja, a Hrvatska je jedna od njih. Ponosni smo što je Poduzetnički inkubator BIOS prepoznat kao poduzetnička potporna institucija s dugogodišnjim iskustvom te nam je dodijeljena uloga organizatora programa za Republiku Hrvatsku. Program vode djelatnici Saša Lamza i Tihomira Klobučar.
 
Ovim putem pozivamo sve tehnološki orijentirane osobe i startupe da se registriraju na stranici i priključe programu ta na taj način podrže razvoj programa i startup ekosustava. Program počinje 1.3.2022. godine, te se do tada moguće prijaviti, a sudjelovanje je potpuno besplatno.
 
Image
Image