News

Novosti

Novosti, najava događanja, bespovratne potpore, projekti

Arrow left long

Novosti

2022/04/11

Indijsko-hrvatski startup izazov

PIšE

Logo grey

BIOS

PIšE

Logo grey

BIOS

E3e03176 c2e0 4815 b20b f05cb7e7575d
E3e03176 c2e0 4815 b20b f05cb7e7575d

Indijsko-hrvatski startup izazov

NOVOSTI

2022/04/11

PIšE

Logo grey

BIOS

PIšE

Logo grey

BIOS

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) i Startup India, objavljuju Indijsko-hrvatski startup izazov u suradnji s tvrtkama partnerima InfobipKONČAR i HexGnuz podršku Veleposlanstva Republike Indije u Hrvatskoj. Partner projekta je Zagrebački inovacijski centar (ZICER).

Nakon pokretanja India-Croatia Startup Bridgedigitalne platforme osmišljene za jačanje međunarodne suradnje i inovacijskog okruženja te trgovinsko-gospodarsku suradnju Hrvatske i Indije, u potrazi smo za inovativnim rješenjima startup poduzeća za rješavanje tri zadana izazova u području održivosti, sredstava za život, ciljevima održivog razvoja (SDG – Sustainable Development Goals), zelene energije, obrazovanja i razvoja vještina:

  • Čista voda i bolja kvaliteta življenja
  • Smanjena nejednakost
  • Dostojanstven rad i gospodarski rast.

Sudionici Indijsko-hrvatskog startup izazova koji ponude najbolja rješenja, mogu osvojiti novčane nagrade, mentorstvo, inkubaciju i poslovna rješenja za rast. Ukupna vrijednost nagradnog fonda procjenuje se na 43.000,00 USD.

Tvrtke partneri Indijsko-hrvatskog startup izazova osigurat će sljedeće pogodnosti za indijska i hrvatska startup poduzeća koja će sudjelovati u natjecanju:

  • Infobip će među 12 uspješnih sudionika odabrati do 3 najbolja startup rješenja s primjerom primjene u Infobipu i dodijeliti svakom od njih nagradu u obliku proizvoda i usluga tvrtke Infobip ukupne vrijednosti 10.000 USD. Odabrani startup timovi dobit će podršku Infobip tima kako bi što više iskoristili vrijednost Infobip proizvoda za njihov rast.
  • KONČAR će za najbolje startup rješenje izazova dostojanstven rad i gospodarski rast osigurati novčanu nagradu u vrijednosti 10.000,00 kn bruto iznosa (~1.694 USD)
  • Hexgn će osigurati besplatan scale up program vrijedan 2.000 USD svakom od 12 uspješnih sudionika (šest iz Indije i šest iz Hrvatske). Program će trajati 45 dana dvaput tjedno.

Indijsko-hrvatski startup izazov predstavlja način isticanja kritičnih problema kako bi se definirala inovativna rješenja s ciljem postizanja sljedećih ciljeva u održivim rješenjima:

  • Pružanje okvira i mehanizma za interakciju s unutarnjim i vanjskim dionicima koji kataliziraju inovacije;
  • Iskorištavanje tehnologije i inovacija za rješavanje izazova za poboljšanje učinkovitosti i produktivnosti;
  • Identificiranje i rješavanje uskih grla koja sprječavaju usvajanje inovativnih proizvoda/usluga

Zainteresirana startup poduzeća svoja inovativna rješenja mogu prijaviti od 11. travnja do 20. svibnja 2022. Pobjednici će biti proglašeni 14. lipnja 2022. na događanju u Zagrebačkom inovacijskom centru (ZICER). Indijsko-hrvatski startup izazov bit će predstavljen i na Leap Summitu koji se održava 12. i 13. svibnja u Zagrebu. HAMAG-BICRO je jedan od pokrovitelja ovog događanja čija je misija educirati i nadahnuti buduću generaciju inovatora, poduzetnika, lidera i pokretača promjena.

Više informacija o Indijsko-hrvatskom startup izazovu i poveznicu za prijavu možete pronaći ovdje.

Izvor: hamagbicro.hr